Beveiliging nieuws

Onze partners

VVNL

20face

Crown Security Services

Centurion

PG Security Systems

Alphatronics

Akuvox

Advancis

NetworxConnect

CSL

ADI

Oribi ID Solutions

OSEC

JMB Groep

Dero Security Products

NIBHV

Hikvision

SmartCell

ASSA ABLOY

Top Security

Connect Security

Explicate

Brivo

HD Security

BHVcertificaat.online

Multiwacht

Seagate

Avigilon Alta

Unii

VEB

DZ Technologies

Uniview

GFT

i-Pro

Nenova

Kiwa

Add Secure

CDVI

Securitas

VideoGuard

IDIS

RoSecure

Eizo

Alarm Meldnet

Genetec

Optex

ARAS

Traka ASSA ABLOY

Lobeco

Masset Solutions

SOBA

Paxton

G4S

Seris

CardAccess

Gold-IP

2N

HID

Bydemes

SMC Alarmcentrale

Secusoft

Trigion

Eagle Eye Networks

Milestone

Nimo Dog Security

De Beveiligingsjurist

Regio Control Veldt

Sequrix

VBN

Bosch Security Systems

Nimo Drone Security

Paraat

SmartSD

Ajax Systems

Hanwha Vision Europe

Service Centrale Nederland

EAL

VAIBS

ASIS

Standaardbeveiliging Android-telefoons werkt slecht

8 januari 2019
Redactie
16:00

Volgens de Consumentenbond beschermt de standaardbeveiliging van Android telefoons slecht tegen foute apps en phishing. Er werden 21 gratis en betaalde beveiligingsapps (van €7 tot €40 per jaar) getest, alsmede de ingebouwde beveiliging van Google (Play Protect en Safe Browsing).

Play Protect blokkeert slechts 56 procent van de 2000 malafide apps. De gemiddelde beveiligingsapp doet dat een stuk beter en blokkeert 89 procent, zo concludeert de Consumentenbond. Safe Browsing presteert nog slechter. Deze functie moet Chrome, de standaardbrowser in Android, beschermen, maar blokkeerde geen enkele van de 250 phishingwebsites. Dat is een risico omdat phishing op smartphones toeneemt en moeilijker te doorzien is dan op een computer.

Beste uit de test
Een goede beveiligingsapp is belangrijk voor bescherming tegen phishing en kwaadaardige apps. De Consumentenbond raadt Android-gebruikers aan om bijvoorbeeld de betaalde versie van Eset te installeren. Deze app kwam als de Beste uit de Test en blokkeerde 91 procent van de malafide websites. De app kost 10 euro per jaar. Het gebruiksgemak is goed en de app zorgt niet voor een merkbaar verlies in batterijduur of snelheid, aldus de producttesters. Bij diefstal van de smartphone of tablet biedt Eset de mogelijkheid om het apparaat te lokaliseren per sms en op afstand foto’s van de nieuwe gebruiker te maken.

Gratis
Een goed alternatief is de gratis app Sophos Mobile Security met eveneens een antidiefstalfunctie. De Engelstalige versie blokkeerde alle malafide apps en 84 procent van alle phishingwebsites. Wel slaat deze app regelmatig vals alarm, maar vooral bij buitenlandse en onbekende apps. In combinatie met de ingebouwde verlies- en diefstalhulp van Google of Samsung biedt Sophos goede bescherming van de Android-smartphone. Bovendien bevat de app geen advertenties. Dat is bij diverse andere gratis apps wel het geval.

Antidiefstalfunctie
Wat duurder, maar ook goed is Kaspersky Mobile Antivirus. Deze app kost 14 euro per jaar, maar blokkeert malafide apps nog iets beter dan Eset en heeft ook een efficiënte phishingbescherming. Verder is er nog Avira Antivirus Security Pro. Die kost 8 euro per jaar en heeft een eigen antidiefstalfunctie. Deze app detecteerde bijna alle foute apps in de test en blokkeerde 78 procent van de phishingwebsites. De gratis versie van Avira beschermt alleen niet tegen phishing.

Een volledig overzicht is te zien op deze website.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner