Beveiliging nieuws

Onze partners

VVNL

Brivo

ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

VBN

CSL

Bydemes

IDIS

Nimo Drone Security

VAIBS

ARAS

Hanwha Vision Europe

Connect Security

Masset Solutions

Unii

Hikvision

Lobeco

Akuvox

Dero Security Products

SmartCell

Securitas

Avigilon Alta

GFT

RoSecure

Add Secure

Genetec

DZ Technologies

VideoGuard

Nenova

ADI

Optex

Crown Security Services

JMB Groep

Alphatronics

Multiwacht

Sequrix

Top Security

Kiwa

Oribi ID Solutions

Nimo Dog Security

Centurion

NIBHV

Paxton

Secusoft

SmartSD

BHVcertificaat.online

Ajax Systems

ASIS

Uniview

OSEC

2N

SOBA

De Beveiligingsjurist

VEB

Milestone

Traka ASSA ABLOY

PG Security Systems

20face

Bosch Security Systems

Advancis

EAL

Regio Control Veldt

Paraat

Eagle Eye Networks

Service Centrale Nederland

i-Pro

CDVI

Eizo

HD Security

Seris

NetworxConnect

Explicate

Seagate

Trigion

Gold-IP

CardAccess

HID

G4S

SMC Alarmcentrale

Speciaal politiebureau voor agenten met ptss

23 januari 2019
Redactie
06:36

In Rotterdam Poortugaal is nu een politiebureau geopend voor agenten die als gevolg van een ernstige gebeurtenis posttraumatische stress hebben opgelopen. Ze kunnen er in een prikkelarme omgeving re-integreren, terwijl ze toch politiewerk kunnen blijven verrichten.

De herstellende agenten houden zich onder andere bezig met onderzoek naar veelvoorkomende criminaliteit, zoals fietsendiefstallen en verduistering. Dus geen telefoons die de hele dag rinkelen en geen collega’s die heen en weer rennen. Het bureau, waar nu vijf agenten met ptss zijn gestationeerd, is een initiatief van Mariëtte Veldhoen en Nanda Bergsma. “Wij hopen met dit project collega’s met ptss te helpen, zodat ze de stap naar de werkvloer weer durven te zetten. Maar dan zonder prikkels en in een huiselijke omgeving”, zegt Veldhoen die zelf ook een traumatisch ervaring heeft opgedaan op het werk.

Groot probleem
Volgens de initiatiefnemers is het een groot probleem. Zij schatten dat er nu alleen al in Rotterdam zo’n 250 agenten met ptss rondlopen. Gelukkig zien zij wel dat het verschijnsel steeds meer als ziektebeeld wordt erkend en dat de politie er serieus mee omgaat.
Het nieuwe politiebureau in Portugaal biedt slachtoffers weer een dagstructuur, wat helpt bij de verwerking van het trauma. Later willen Veldhoen en Bergsma het project uitbreiden voor agenten met een burn-out. Hun wens is dat andere politieregio’s het voorbeeld volgen.
Een van de agenten in het nieuwe bureau heeft al sinds 2000 ptss. Hij probeerde weer aan het werk te gaan, maar kreeg elke keer weer terugvallen. Nu kan hij werken in een rustige omgeving, waardoor hij op een verantwoorde manier in het arbeidsproces kan terugkeren. Het initiatief is Phoenix genoemd, naar de mythische vogel die uit de as herrees. Het staat onder leiding van Jan van de Werken, die veel ervaring heeft met mensen met ptss.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner