Beveiliging nieuws

Onze partners

Gold-IP

GFT

20face

Secusoft

Paxton

Ajax Systems

SOBA

DZ Technologies

Paraat

JMB Groep

2N

Service Centrale Nederland

Trigion

Traka ASSA ABLOY

CardAccess

PG Security Systems

VVNL

VideoGuard

ADI

Centurion

Nimo Dog Security

VAIBS

Eizo

VBN

OSEC

Add Secure

Securitas

NIBHV

Akuvox

Advancis

Explicate

BHVcertificaat.online

Milestone

Eagle Eye Networks

Seris

SmartSD

Bosch Security Systems

Crown Security Services

Masset Solutions

Alarm Meldnet

Nimo Drone Security

SMC Alarmcentrale

Connect Security

Regio Control Veldt

Multiwacht

Dero Security Products

Sequrix

Alphatronics

G4S

MPL

Nenova

Brivo

Avigilon Alta

IDIS

HID

Genetec

ASIS

Dahua

Hikvision

Kiwa

Hanwha Vision Europe

Unii

i-Pro

Optex

Uniview

VEB

ASSA ABLOY

Lobeco

EAL

Seagate

CDVI

SmartCell

RoSecure

CSL

Top Security

HD Security

Oribi ID Solutions

De Beveiligingsjurist

Bydemes

NetworxConnect

ARAS

Ambulancehulpverleners testen nieuwe kleding

7 februari 2019
Redactie
13:23

Vijftig ambulancehulpverleners zijn gestart met een draagproef voor de nieuwe ambulancekleding. Er wordt gekeken naar functionaliteit en draagcomfort. Na eventuele aanpassingen gaan de nieuwe uniformen komende zomer de geel/groene pakken van alle 5500 ambulancemedewerkers vervangen.

De huidige ambulancekledinglijn is ruim 15 jaar oud en heeft ingeboet aan herkenbaarheid. Diverse andere sectoren dragen kleding die veel lijkt op die van ambulancehulpverleners. “Gezien de speciale taken en bevoegdheden van ambulanceprofessionals is het belangrijk dat zij kleding dragen waarin iedereen hen direct herkent”, vertelt Han Noten, voorzitter Ambulancezorg Nederland (AZN). Noten: “De afgelopen periode heeft de ambulancesector hard gewerkt aan een nieuwe, moderne en herkenbare kledinglijn. De nieuwe kleding is nu bovendien beschermd en daarmee exclusief voorbehouden aan de Nederlandse ambulancezorg.”

Zelfde vak, beter pak
De ambulancesector is content met het nieuwe kledingontwerp van fashion designer Karin Slegers. Maar minstens zo belangrijk is het dat de kleding functioneel is en lekker zit. Dat wordt getest tijdens de landelijke draagproef. Twee ambulancehulpverleners uit elke regio doen hieraan mee. De nieuwe kleding wordt getest tijdens het dagelijkse werk. Ambulancehulpverleners kunnen er dus anders uitzien dan iedereen gewend is. De kleding is echter het enige dat anders is. De mensen in de nieuwe kleding zijn de vertrouwde ambulancehulpverleners met dezelfde bevoegdheden, kennis en kunde als hun collega’s in de huidige groen/gele ambulancepakken.

Zomer 2019
Na de landelijke draagproef worden de bevindingen die de draagproefdeelnemers indienen besproken en waar mogelijk verwerkt. Naar verwachting wordt de definitieve kleding rond de zomer van 2019 gefaseerd aan de Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV’s) uitgeleverd. De helft van de RAV’s stapt rond de zomer over op de nieuwe kleding, dit zijn: Ambulancezorg Groningen, RAV Fryslân, UCMG Ambulancezorg, GGD Flevoland, RAV Hollands Midden, RAV Zuid-Holland Zuid, RAV Limburg-Noord, RAV Limburg Zuid, Ambulance Oost, Ambulance IJsselland, VR Gelderland-Midden en RAV Gelderland Zuid. De rest van de RAV’s volgt later.
Wiltec is gecontracteerd als leverancier. Dit bedrijf kwam na een aanbestedingstraject als beste kandidaat uit de bus.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

MPL

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner