Beveiliging nieuws

Onze partners

Brivo

Securitas

GFT

ARAS

G4S

Hanwha Vision Europe

DZ Technologies

Bosch Security Systems

Genetec

Eizo

SmartSD

VEB

Lobeco

Akuvox

20face

Service Centrale Nederland

Explicate

Nimo Dog Security

Paraat

Trigion

Milestone

VAIBS

SOBA

Bydemes

RoSecure

Alphatronics

OSEC

Traka ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

HID

Multiwacht

Optex

Advancis

NIBHV

CardAccess

SmartCell

PG Security Systems

ADI

Seris

SMC Alarmcentrale

VideoGuard

Unii

JMB Groep

MPL

i-Pro

Secusoft

2N

De Beveiligingsjurist

Add Secure

Kiwa

Gold-IP

IDIS

Hikvision

VBN

Centurion

Nimo Drone Security

Nenova

Sequrix

CDVI

Top Security

Paxton

Masset Solutions

ASIS

Ajax Systems

Dero Security Products

HD Security

Eagle Eye Networks

Connect Security

Uniview

Crown Security Services

ASSA ABLOY

Avigilon Alta

BHVcertificaat.online

EAL

Alarm Meldnet

NetworxConnect

Dahua

VVNL

Seagate

Regio Control Veldt

CSL

Nieuwe SVPB-examenlocatie in Alphen aan den Rijn

15 maart 2019
Redactie
16:02

Aankomende beveiligers kunnen sinds 1 maart ook terecht in Alphen aan den Rijn voor de SVPB-theorie-examens en het SVPB-praktijkexamen. Het examencentrum PEC Zuid-Holland werd vrijdag 15 maart feestelijk geopend.

Het nieuwe examencentrum beschikt over een goed geoutilleerd computerlokaal en een praktijkexamencentrum (PEC), dat onder andere over een meldkamer(tje) en een receptiebalie beschikt. Er zijn deskundige examenleiders en rollenspelers aanwezig en de centraal in Nederland gelegen locatie is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.
Schaars
De initiatiefnemer is Rob van der Lans van IPro Safety, die zelf sinds 2006 een opleidingsinstituut voor beveiligers heeft. 2,5 jaar geleden verhuisde dat naar het nieuwe gebouw aan de A. van Leeuwenhoekweg 35 in Alphen aan den Rijn, waar nu ook het examencentrum is gevestigd. Al in oktober is het besluit hiervoor genomen, maar het was volgens Van der Lans lastig om aan goede vakmensen te komen. “Niet alleen beveiligers zijn schaars; bouwvakkers ook.” In aanwezigheid van diverse opleiders en vertegenwoordigers van de exameninstanties, werd het nieuwe examencentrum geopend door de cursisten Esmeralda en Giovanni.
Handig
Voor de SVPB is het prettig dat met de opening van de locatie in Alphen aan den Rijn de druk op het centrum in Amersfoort afneemt. Voor cursisten in de Randstad is het handig dat zij nu dichter bij huis examen kunnen afleggen. Het praktijkexamen kan ook ’s avonds worden afgelegd. Het theorie-examen niet, omdat er geen speciale examens voor avondstudenten worden gemaakt. Wie in Alphen aan den Rijn theorie-examen wil doen, is daarvoor 10 euro extra kwijt. Voor het praktijkexamen wordt het reguliere tarief gerekend. Theorie-examens kunnen ook in Dordrecht en Zwolle worden afgenomen en op sommige scholen. Er zijn ook nog andere praktijkexamencentra, zoals bij Minerva en op sommige ROC’s, maar daar worden alleen eigen cursisten geëxamineerd.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner