Beveiliging nieuws

Onze partners

SmartCell

Paraat

CSL

Secusoft

VAIBS

SMC Alarmcentrale

VEB

Trigion

Securitas

Milestone

Avigilon Alta

ADI

Sequrix

Unii

Masset Solutions

RoSecure

Alarm Meldnet

Connect Security

Traka ASSA ABLOY

i-Pro

BHVcertificaat.online

Nenova

IDIS

Advancis

Lobeco

Bosch Security Systems

GFT

Seagate

SmartSD

VVNL

Eagle Eye Networks

Kiwa

VideoGuard

Crown Security Services

2N

DZ Technologies

HD Security

Ajax Systems

Regio Control Veldt

OSEC

Paxton

CDVI

Bydemes

Oribi ID Solutions

Hikvision

HID

Hanwha Vision Europe

Top Security

PG Security Systems

Centurion

Uniview

Nimo Drone Security

VBN

Optex

Explicate

JMB Groep

NetworxConnect

Dero Security Products

CardAccess

NIBHV

Alphatronics

G4S

ARAS

Gold-IP

Add Secure

EAL

Multiwacht

Service Centrale Nederland

SOBA

ASIS

20face

Genetec

Seris

Brivo

ASSA ABLOY

Eizo

Nimo Dog Security

De Beveiligingsjurist

Akuvox

G4S komt met mobiel en tijdelijk cameratoezicht

17 maart 2019
Redactie
14:44

Voor toezicht op bedrijfseigendommen of grootschalige evenementen introduceert G4S het product @View. Het gaat hier om geavanceerde, vandalismebestendige mobiele camera’s voor tijdelijke plaatsing, die draadloos zijn verbonden met de G4S-alarmcentrale.

“Ook voor het bewaken van particuliere bouwplaatsen is het product zeer geschikt”, zegt beveiligingsdeskundige Leon Duran. Hij werd gevraagd om mee te denken over een volledig beveiligingspakket voor een grote, nieuw te bouwen villa. “Het was belangrijk dat ik vanaf de eerste besprekingen met de architect betrokken was. Op die manier kun je alle bouwkundige en elektronische wensen op het gebied van veiligheid meteen in de bouwplannen meenemen. Die wensen komen allereerst van de bewoners zelf, maar ook verzekeringsmaatschappijen stellen hoge eisen aan het beveiligingsniveau.”

Zwaarder geschut
Tijdens de bouw – waarbij zo’n achttien verschillende aannemers betrokken waren – gebeurden er buiten bouwtijden wat vervelende dingen. Duran: “We constateerden geregeld wat restjes van brandjes op het terrein en de camera’s die een lokaal beveiligingsbedrijf had geplaatst, waren vernield. Tijd om zwaarder geschut in te zetten en G4S in te schakelen, vond ik.” G4S adviseerde @View; geavanceerde, vandalismebestendige mobiele camera’s voor tijdelijke plaatsing. Deze camera’s zijn met een draadloze internetverbinding 24/7 verbonden met de eigen G4S-alarmcentrale.

Juiste vervolgstappen
“Al binnen twee dagen waren de camera’s geplaatst”, vertelt Duran verder. “Met de hulpvaardige installateurs – ook van G4S – heb ik precies de positie en het gewenste camerabereik kunnen bespreken. Toen was het afwachten op de volgende incidenten. Dat duurde niet lang. We spraken een protocol af, waarbij ik als eerste werd gebeld. Ik was onder de indruk van de kennis en ervaring van de medewerkers op de particuliere alarmcentrale (PAC) van G4S. Zij gaven correct door wat zij zagen, konden precies omschrijven wat er aan de hand was, waardoor we de juiste vervolgstappen konden nemen. De opnames van die camera’s hebben vervolgens geleid tot een aanhouding, waarna de vernielingen stopten.”

Meer weten over G4S @View?
Stuur een e-mail naar [email protected] of vul het contactformulier in.

Deel dit artikel via:

Vlog 4

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner