Beveiliging nieuws

Onze partners

Ajax Systems

CDVI

Multiwacht

Sequrix

2N

Crown Security Services

SmartSD

Avigilon Alta

BHVcertificaat.online

SmartCell

Unii

JMB Groep

VideoGuard

Uniview

Lobeco

Optex

Connect Security

Paxton

Traka ASSA ABLOY

VVNL

Eagle Eye Networks

20face

Hikvision

Centurion

ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

ASIS

SOBA

Nimo Drone Security

VAIBS

IDIS

Service Centrale Nederland

ARAS

Nenova

G4S

Milestone

Genetec

Advancis

Seagate

Add Secure

SMC Alarmcentrale

Masset Solutions

Alarm Meldnet

VEB

Brivo

Bosch Security Systems

HD Security

HID

NetworxConnect

MPL

CSL

Top Security

Hanwha Vision Europe

Dero Security Products

Kiwa

Explicate

DZ Technologies

Paraat

VBN

RoSecure

GFT

ADI

Gold-IP

Eizo

De Beveiligingsjurist

Oribi ID Solutions

NIBHV

EAL

Bydemes

i-Pro

OSEC

Akuvox

Trigion

Alphatronics

Securitas

Nimo Dog Security

Secusoft

PG Security Systems

CardAccess

Seris

Mogelijke versoepeling van het vliegen met drones

18 maart 2019
Redactie
06:28

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) onderzoekt de mogelijkheden om de regels voor het vliegen met professionele drones te versoepelen. Op dit moment draait een pilotproject om te kijken hoe een en ander in goede banen kan worden geleid, schrijft het AD.

Momenteel is het veel gedoe om met een drone verkenningen te mogen uitvoeren. Bovendien mag vrijwel nooit boven bewoond gebied, wegen en groepen mensen worden gevlogen, wat de inzet voor beveiligingstoepassingen zo goed als onmogelijk maakt. Een vlucht moet lang van tevoren worden aangevraagd en er zijn veel voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Met name boeren klagen hierover. Die willen drones inzetten om vanuit de lucht hun gewassen te kunnen bekijken. In grote delen van Flevoland kan dat binnenkort niet meer als het vliegveld wordt uitgebreid voor vakantievluchten. Dat is volgens het AD mede de reden voor de Luchtverkeersleiding Nederland om de regels te versoepelen.

Luchtopnamen
Voorzitter Rob van Nieuwland van Darpas, de branchevereniging voor professionele dronepiloten, zegt dat naast Flevoland ook Amsterdam en Rotterdam gewilde plekken zijn om vanuit drones te observeren. Er is volgens hem veel vraag naar luchtopnames van deze steden. Maar dat wordt op het moment door de strikte regels erg moeilijk gemaakt. Het ministerie moet overigens nog wel goedkeuring geven aan de versoepeling van de regels. Die zal daarbij ook rekening houden met de mogelijke dreigingen van drones. Zo zou er een terreuraanslag mee kunnen worden voorbereid of uitgevoerd. Ook mag het gewone luchtvaartverkeer niet in gevaar komen door drones. Mede daarom zal de registratieplicht zeer waarschijnlijk wel van kracht blijven, zodat illegale en legale drones van elkaar onderscheiden kunnen worden.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

MPL

Suricat

Videoguard

Wordt een partner