Beveiliging nieuws

Onze partners

Eizo

CardAccess

Add Secure

Top Security

BHVcertificaat.online

Lobeco

Crown Security Services

ASSA ABLOY

VAIBS

Hanwha Vision Europe

EAL

Paxton

Oribi ID Solutions

Advancis

JMB Groep

CDVI

Paraat

SmartCell

OSEC

Explicate

NIBHV

ADI

Nimo Drone Security

Kiwa

SOBA

SMC Alarmcentrale

Secusoft

De Beveiligingsjurist

20face

Avigilon Alta

Traka ASSA ABLOY

Milestone

HD Security

Alarm Meldnet

Centurion

Genetec

SmartSD

IDIS

Alphatronics

NetworxConnect

Bydemes

Gold-IP

Multiwacht

Ajax Systems

ASIS

Service Centrale Nederland

PG Security Systems

Brivo

2N

ARAS

Seris

Nimo Dog Security

Sequrix

Connect Security

Trigion

GFT

VVNL

Nenova

RoSecure

Regio Control Veldt

CSL

VideoGuard

VEB

Hikvision

Bosch Security Systems

VBN

i-Pro

G4S

Securitas

DZ Technologies

Eagle Eye Networks

Akuvox

Uniview

Optex

Unii

Seagate

Masset Solutions

HID

Dero Security Products

Slimme oplossing voor kortere wachttijden luchthavencontrole

2 juni 2019
Redactie
06:37

Op de luchthaven van Boedapest heeft Bosch Security Systems een camerasysteem geïnstalleerd dat reizigers informeert over de verwachte drukte bij de controle en dat hen automatisch stuurt naar controlepunten waar de wachttijd het kortst is. De gemiddelde wachttijd is hierdoor beduidend afgenomen.

De wachttijd voor de beveiligingscontrole op een luchthaven is vaak moeilijk voorspelbaar. De wachtrijen kunnen soms flink oplopen, met veel stress en mogelijk zelfs gemiste vluchten als resultaat. Naarmate wachtrijen vóór beveiligingscontroles groter worden, worden reizigers steeds geïrriteerder. Hierdoor wordt ook het beveiligingsrisico groter, aangezien het interessanter wordt voor potentiële aanvallers om toe te slaan in het gebied vóór de controlepunten, dat nu eenmaal makkelijker te bereiken is dan het gebied erachter.

Proefproject
Op de internationale luchthaven Ferenc Liszt van Boedapest wordt nu als onderdeel van een proefproject op een scherm in terminal 2a de verwachte wachttijd weergegeven. Er zijn twee controlepunten, een voor elke terminal, en reizigers kunnen op basis van de huidige wachttijden voor een van de twee controlepunten kiezen. “De uitdaging bestond uit het gelijkmatig verdelen van de reizigers over de controlepunten”, zegt István Szabo, beveiligingsdirecteur. De luchthaven hoefde niet te investeren in een nieuwe camera-infrastructuur om dit mogelijk te maken. Er hoefden slechts vijf nieuwe camera’s te worden geïntegreerd in het bestaande netwerk.

Gemiddelde wachttijd
De nieuwe videocamera’s bieden een uitstekende beeldkwaliteit en leveren zodoende het juiste materiaal om met gebruikmaking van een algoritme vast te stellen hoeveel mensen bij elk controlepunt staan te wachten en wanneer zij door de uitgang zullen gaan. Op basis hiervan kan de oplossing een gemiddelde wachttijd berekenen en deze weergeven voor de reizigers die de beveiligingscontrole nog niet hebben doorlopen.Hierdoor neemt niet alleen de tevredenheid van de reizigers toe maar neemt tevens de werkdruk voor het beveiligingspersoneel af, aangezien dit de mensenmassa niet meer handmatig over de controlepunten hoeft te verdelen. Szabo wil deze service verder uitbreiden: “De wachttijden moeten in onze luchthavenapp worden geïntegreerd, zodat reizigers deze informatie al kunnen ontvangen wanneer ze onderweg zijn naar de luchthaven. Die komen hier dan niet meer voor onaangename verrassingen te staan.

De volledige casestudy, met video’s, is te lezen op deze website.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner