Beveiliging nieuws

Onze partners

ASSA ABLOY

Traka ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

NetworxConnect

Connect Security

HD Security

Masset Solutions

Regio Control Veldt

Add Secure

G4S

ASIS

Uniview

Hikvision

Top Security

RoSecure

Kiwa

VAIBS

SOBA

Dero Security Products

Securitas

DZ Technologies

ADI

NIBHV

Multiwacht

Sequrix

VBN

Centurion

Alarm Meldnet

EAL

Service Centrale Nederland

Alphatronics

Akuvox

OSEC

Bydemes

CDVI

Oribi ID Solutions

Ajax Systems

Explicate

ARAS

Nenova

Seris

GFT

Seagate

Trigion

Optex

VVNL

Eizo

Milestone

CSL

Unii

Paxton

Gold-IP

SMC Alarmcentrale

Hanwha Vision Europe

Bosch Security Systems

VEB

HID

IDIS

BHVcertificaat.online

VideoGuard

Nimo Dog Security

i-Pro

De Beveiligingsjurist

CardAccess

Brivo

SmartSD

Eagle Eye Networks

PG Security Systems

Secusoft

Crown Security Services

2N

Lobeco

JMB Groep

Paraat

Advancis

20face

Genetec

SmartCell

Avigilon Alta

Amerikaanse veiligheidsraad wil verbod op zware encryptie

30 juni 2019
Redactie
08:53

Data is tegenwoordig zo goed te versleutelen, dat zelfs geheime diensten van overheden er niet meer in slagen de beveiliging te kraken. Daarom pleit de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad (NSC), die president Trump adviseert, ervoor om zware encryptie aan banden te leggen.

De belangrijkste Amerikaanse opsporings- en inlichtingendiensten spreken over eventuele wetgeving die het gaat verbieden om encryptie te gebruiken die niet te kraken is. WhatsApp maakt bijvoorbeeld gebruik van dergelijke technologie. Prettig voor gebruikers, maar ook voor criminelen en terroristen. Die weten sinds de onthullingen van Edward Snowden wel dat communicatie via de meeste kanalen wordt afgeluisterd. Voor een bedrijf als WhatsApp is goede beveiliging dus een prima middel om meer gebruikers te werven.

Ontregeld
Dat ook kwaadwillenden van de technologie profiteren, erkennen de producenten van nu nog onkraakbare encryptietechnologieën wel, maar zij geven ook aan dat het inbouwen van achterdeurtjes of het verzwakken van de beveiliging ervoor kan zorgen dat het betalingsverkeer niet langer adequaat beveiligd kan worden. Bovendien bestaat er altijd een risico dat een medewerker van de geheime diensten gaat lekken, waardoor het complete economische verkeer ontregeld zou kunnen worden. Daarom voelen de Amerikaanse ministeries van Handel en Buitenlandse Zaken helemaal niets voor een verbod op zware encryptie, terwijl het ministerie van Justitie en de opsporingsdiensten het juist wel graag zouden willen. In het verleden werd encryptie vooral in de VS ontwikkeld en was het verboden de technologie te exporteren. Later werd deze regel afgeschaft, omdat het land ook nadeel ondervindt als buitenlandse handelspartners het slachtoffer worden van cybercrime.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner