Beveiliging nieuws

Onze partners

Seagate

SmartCell

Multiwacht

CSL

Seris

Secusoft

Crown Security Services

Traka ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

Paraat

Dero Security Products

ASSA ABLOY

Brivo

Nimo Drone Security

Sequrix

VEB

Ajax Systems

IDIS

2N

G4S

VBN

ARAS

Lobeco

VVNL

Unii

Kiwa

Optex

Regio Control Veldt

OSEC

Top Security

DZ Technologies

CardAccess

SmartSD

CDVI

De Beveiligingsjurist

VAIBS

RoSecure

Securitas

JMB Groep

BHVcertificaat.online

NetworxConnect

Eagle Eye Networks

Add Secure

NIBHV

ASIS

ADI

Hikvision

Genetec

SMC Alarmcentrale

Hanwha Vision Europe

i-Pro

Nimo Dog Security

Alphatronics

HID

HD Security

GFT

Gold-IP

VideoGuard

Centurion

Akuvox

Connect Security

Bydemes

Milestone

20face

Avigilon Alta

SOBA

Bosch Security Systems

Oribi ID Solutions

Explicate

Service Centrale Nederland

Eizo

Trigion

Masset Solutions

Nenova

PG Security Systems

Advancis

Paxton

EAL

Uniview

Consumentenbond: deel beveiligingscamera’s te hacken

3 juli 2019
Redactie
07:03

Beveiligingscamera’s die verbonden zijn met internet, zijn niet altijd goed beveiligd. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. zes van de twaalf onderzochte IP-beveiligingscamera’s bevatten kwetsbaarheden. Drie camera’s bleken door hackers over te nemen of uit te schakelen.

De Alecto DVC-215IP, de D-Link DCS-2670L en de Eminent EM6360 gebruiken een oudere netwerktechniek om apparaten bereikbaar te maken via internet. Doordat ze slecht zijn ingesteld, kunnen hackers ze van afstand benaderen, uitschakelen, beeld en geluid onderscheppen of de camera’s door een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) onbruikbaar maken. Daarnaast blijken hackers achter logingegevens van gebruikers te kunnen komen en zo accounts over te kunnen nemen.

Niet versleuteld
De camera’s van Alecto en D-Link blijken ook niet alle gegevens versleuteld te verzenden, terwijl dit wel zou moeten bij apparaten die verbonden zijn met internet. Hetzelfde geldt voor de Foscam FI9900P, de Smartwares C923IP en de Ezviz C3W. Bij de laatste drie camera’s ontdekten de onderzoekers ook nog een aantal andere kwetsbaarheden, maar die zijn minder ernstig en moeilijker te misbruiken.
De Consumentenbond heeft de betrokken fabrikanten en het Agentschap Telecom ingelicht. Alecto heeft voor zijn camera een software-update uitgebracht, die het probleem moet verhelpen. Consumenten moeten deze wel zelf installeren. Smartwares laat weten dat er een nieuwe app beschikbaar is waarin de problemen verholpen zouden moeten zijn en te werken aan een update voor de camera.

Ondergeschoven kindje
De andere fabrikanten reageerden niet, bleven vaag over welke maatregelen zij zouden treffen of voerden maar een deel van de voorgestelde verbeteringen door.
Volgens Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond, laat de test zien dat fabrikanten te weinig oog hebben voor de veiligheid van apparaten die met internet verbonden zijn. “De digitale veiligheid van apparaten is nu nog te vaak een ondergeschoven kindje. Een kwart van de door ons onderzochte apparaten blijkt niet veilig, dat is gewoon te veel. Daarom pleiten wij samen met onze Europese zusterorganisaties en onze Europese koepelorganisatie voor wetgeving die veiligheidseisen verplicht stelt en die die fabrikanten aansprakelijk maakt.”

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner