Beveiliging nieuws

Onze partners

Bosch Security Systems

NetworxConnect

Alphatronics

Unii

VideoGuard

Explicate

VBN

CSL

Alarm Meldnet

IDIS

NIBHV

Seris

PG Security Systems

Service Centrale Nederland

SmartSD

Regio Control Veldt

Nimo Drone Security

Hanwha Vision Europe

Kiwa

Eagle Eye Networks

Dero Security Products

OSEC

Paraat

De Beveiligingsjurist

Connect Security

Traka ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Lobeco

VAIBS

ASIS

SOBA

EAL

Avigilon Alta

Milestone

Nenova

Oribi ID Solutions

Genetec

Multiwacht

VVNL

GFT

Securitas

i-Pro

Eizo

Sequrix

Brivo

Masset Solutions

SMC Alarmcentrale

HD Security

G4S

Trigion

20face

Gold-IP

VEB

Top Security

CardAccess

Add Secure

Hikvision

Seagate

RoSecure

ASSA ABLOY

ARAS

Advancis

Centurion

Ajax Systems

Akuvox

SmartCell

JMB Groep

Bydemes

CDVI

Crown Security Services

Paxton

Uniview

DZ Technologies

Secusoft

Optex

BHVcertificaat.online

2N

ADI

HID

Privacywaakhond probeert meer duidelijkheid te scheppen

4 september 2019
Redactie
07:42

Wanneer is een organisatie nu verwerker van persoonsgegevens en wanneer verwerkingsverantwoordelijke? En wat moet er precies in een verwerkersovereenkomst staan? Ondernemers stellen de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hier regelmatig vragen over. Daarom wordt een eerdere campagne vervolgd.

De campagne ‘Wat betekent de privacywet voor jou(w) bedrijf?’ biedt praktische informatie voor ondernemers over verwerkers. Zoals antwoorden op de meest gestelde vragen en een privacyvideo over wat er komt kijken bij het opstellen van een verwerkersovereenkomst.

Uitbesteding
Organisaties schakelen vaak andere organisaties in om persoonsgegevens voor hen te verwerken. Bijvoorbeeld voor het uitbesteden van de boekhouding. Of door gebruik te maken van een clouddienst die persoonsgegevens opslaat. Maar wie is dan verantwoordelijk voor de bescherming van de persoonsgegevens? De AVG stelt verschillende eisen aan verwerkingsverantwoordelijken en aan verwerkers.

Campagne
In reactie op de meest gestelde vragen, heeft de AP de informatie over verwerkers, verwerkingsverantwoordelijken en verwerkersovereenkomsten nu uitgebreid. Bestaande QenA’s zijn aangepast, er zijn nieuwe QenA’s toegevoegd en de AP biedt praktische hulpmiddelen om de naleving makkelijker te maken. Zoals een privacyvideo over wat er komt kijken bij het opstellen van een verwerkersovereenkomst. En twee hulpmiddelen om te bepalen of een organisatie verwerker is: een overzicht met voorbeeldsituaties en een stroomschema. Deze informatie deelt de AP via de campagnewebsite hulpbijprivacy.nl en social media.

Privacyrechten
De AP publiceert de komende maanden steeds informatie over een ander onderdeel van de AVG. De eerste campagnemaand stond in het teken van privacyrechten van klanten. De volgende onderwerpen zijn: verwerking van gegevens van (zieke) werknemers en de grondslagen voor verwerking van persoonsgegevens. Met deze campagne beantwoordt de AP de meest gestelde vragen van ondernemers over de privacywet.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner