Beveiliging nieuws

Onze partners

VBN

VideoGuard

Connect Security

Service Centrale Nederland

Paraat

i-Pro

Seris

BHVcertificaat.online

SmartSD

Centurion

De Beveiligingsjurist

Avigilon Alta

Multiwacht

SmartCell

Advancis

Explicate

Add Secure

CSL

EAL

Alphatronics

VVNL

Lobeco

Eizo

Traka ASSA ABLOY

2N

Sequrix

IDIS

Dero Security Products

Kiwa

ARAS

Hanwha Vision Europe

VEB

Ajax Systems

SOBA

NetworxConnect

Seagate

OSEC

Brivo

Gold-IP

Akuvox

SMC Alarmcentrale

Secusoft

ASSA ABLOY

Paxton

Milestone

NIBHV

Oribi ID Solutions

PG Security Systems

G4S

CardAccess

Nenova

20face

Genetec

Bosch Security Systems

DZ Technologies

ADI

Top Security

Hikvision

Nimo Dog Security

Alarm Meldnet

VAIBS

ASIS

Securitas

Nimo Drone Security

RoSecure

Optex

CDVI

Crown Security Services

Trigion

JMB Groep

Unii

Bydemes

Eagle Eye Networks

Uniview

HD Security

Masset Solutions

HID

Regio Control Veldt

GFT

Criminele jongeren met ouders in therapie

15 september 2019
Redactie
06:09

Om recidive tegen te gaan komen er kleinschalige locaties om jongeren te begeleiden die hun eerste celstraf uitzitten. Daarbij staat niet langer alleen de veroordeelde, maar de hele familie centraal. Dat meldt Nieuwsuur. De familie blijkt namelijk vaak de oorzaak dat het mis is gegaan met de jongere.

De jeugdcriminaliteit daalt weliswaar, maar jongeren die vastzitten gaan na hun vrijlating steeds vaker de fout in. Volgens klinisch psycholoog Kees Mos van jeugdgevangenis Teylingereind komt dat onder andere door verwijt, beschuldiging en frustratie vanuit de familie. Tijdens de familietherapie wordt gekeken hoe dat komt en wat er aan te doen is.

Maatwerk
Naast de familietherapie gaat er nog veel meer veranderen in de jeugdgevangenissen Er komt meer maatwerk, vertelt Angelique Koevoets, directeur justitiële jeugdinrichtingen. Nu is er maar één soort gevangenis waar alle veroordeelde jongeren terechtkomen. In de toekomst komen er verschillen in zorg- en beveiligingsniveau. Wie een zwaar delict heeft gepleegd komt in een landelijke specialistische voorziening, met hoge hekken, zware beveiliging en veel behandelperspectieven. Jongeren die een laag risico vormen, met minder zware problematiek, gaan naar een kleinschalige opvang waarbij het mogelijk blijft naar school of werk te gaan.

Meer vrijheid
De gesloten jeugdgevangenissen zijn in de toekomst alleen nog bedoeld voor ernstige gevallen en jongeren met jeugd-tbs. Maar ook daar komen verschillende niveaus van vrijheid om de recidive naar beneden te krijgen. Het blijkt namelijk effectief als jongeren door kunnen gaan met goede activiteiten, zoals onderwijs en werk. Als zij dat na hun detentie weer moeten oppakken, gaat het vaak mis. De Tweede Kamer debatteert later deze maand over de nieuwe aanpak voor jeugdgevangenissen. Eerst gaan er echter twee justitiële jeugdinrichtingen dicht, namelijk die in Veenhuizen en Cadier en Keer. Dat komt omdat door de afname van de jeugdcriminaliteit veel cellen leeg staan. Beide inrichtingen hebben protest aangetekend tegen de sluiting.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner