Beveiliging nieuws

Onze partners

Eagle Eye Networks

Masset Solutions

Kiwa

Regio Control Veldt

SOBA

Genetec

Hanwha Vision Europe

Connect Security

VVNL

ADI

Akuvox

G4S

Top Security

CSL

Seris

Avigilon Alta

PG Security Systems

RoSecure

JMB Groep

Service Centrale Nederland

i-Pro

2N

VideoGuard

Bosch Security Systems

ASIS

Dero Security Products

VBN

CardAccess

Brivo

SmartCell

HID

HD Security

Nimo Dog Security

Seagate

ASSA ABLOY

EAL

OSEC

20face

Add Secure

Traka ASSA ABLOY

Eizo

Crown Security Services

Milestone

IDIS

Hikvision

Bydemes

Paraat

Secusoft

Gold-IP

Optex

Lobeco

Explicate

Sequrix

CDVI

De Beveiligingsjurist

ARAS

Nenova

NetworxConnect

Advancis

GFT

SmartSD

DZ Technologies

SMC Alarmcentrale

Nimo Drone Security

NIBHV

Trigion

BHVcertificaat.online

Paxton

VAIBS

Alarm Meldnet

VEB

Ajax Systems

Securitas

Unii

Uniview

Multiwacht

Alphatronics

Centurion

Oribi ID Solutions

Weer grote piek in aantal woninginbraken verwacht

25 december 2019
Redactie
08:47

Volgens Interpolis is het aantal woninginbraken dit jaar opnieuw gedaald, maar de verzekeraar waarschuwt dat het risico tijdens de feestdagen aanzienlijk toeneemt. Gemiddeld zelfs met 72 procent! In sommige provincies verdubbelt het aantal inbraken rond kerst.

In 2018 ontving de verzekeraar de eerste elf maanden 7170 inbraakclaims. Dit jaar waren het er in dezelfde periode 6522. De politie bevestigt de dalende trend. Ten opzichte van 2013 zou het aantal woninginbraken in 2019 zelfs zijn gehalveerd. Officiële cijfers zijn echter nog niet beschikbaar. Volgens Interpolis is de daling vooral te danken aan meer bewustzijn onder bewoners. Dat heeft er onder andere toe geleid dat veel vaker goed hang- en sluitwerk wordt gebruikt. Ook buurtpreventieteams en camera’s hebben volgens Interpolis bijgedragen aan de daling van het aantal inbraken. Eenvoudige camera’s met pushmelding naar de smartphone en slimme deurbellen maken het voor mensen ook makkelijker om effectieve maatregelen tegen inbraak te treffen.

Piek
De zomerperiode en de feestdagen in december zorgen volgens Interpolis en de politie altijd voor een piek in het aantal inbraken. In Zeeland steeg het aantal inbraken in december over de afgelopen jaren met zelfs 110 procent. Drenthe en Limburg volgen op de tweede en derde plaats met 98 procent. De geringste stijging is te zien in Zuid-Holland, maar ook daar gaat het altijd nog om 62 procent. Inbrekers weten dat veel mensen gedurende de feestdagen niet thuis zijn. Vooral tijdens de jaarwisseling is inbreken makkelijk, omdat lawaai nauwelijks opvalt en de politie het druk heeft met ordehandhaving. Ook insluiping komt dan veel voor, doordat mensen de voordeur open laten staan terwijl zij met vuurwerk bezig zijn of de buren gelukkig nieuwjaar wensen.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner