Beveiliging nieuws

Onze partners

Service Centrale Nederland

Centurion

Akuvox

VBN

Crown Security Services

DZ Technologies

Add Secure

De Beveiligingsjurist

Paraat

Paxton

NetworxConnect

Multiwacht

CSL

Brivo

HD Security

CardAccess

Hanwha Vision Europe

Milestone

Nenova

Nimo Drone Security

Trigion

Dero Security Products

Eagle Eye Networks

SmartSD

EAL

Alphatronics

VideoGuard

Genetec

Connect Security

Gold-IP

VAIBS

Ajax Systems

Eizo

Kiwa

Explicate

Oribi ID Solutions

VEB

GFT

Seris

NIBHV

Top Security

Nimo Dog Security

JMB Groep

MPL

SMC Alarmcentrale

CDVI

i-Pro

20face

Alarm Meldnet

ASIS

Unii

HID

OSEC

ADI

Avigilon Alta

Sequrix

Lobeco

Advancis

ARAS

Bydemes

ASSA ABLOY

BHVcertificaat.online

VVNL

Hikvision

Seagate

Secusoft

PG Security Systems

Traka ASSA ABLOY

SOBA

Bosch Security Systems

Masset Solutions

Optex

Securitas

Regio Control Veldt

2N

RoSecure

SmartCell

Uniview

IDIS

G4S

197 wapens van straat na inleveractie politie

3 februari 2020
Redactie
22:15

De afgelopen twee weken konden burgers zonder straf van hun wapen af in de gemeente Zaanstad. Er zijn tijdens deze wapeninleveractie 197 wapens ingeleverd bij de politie. Daaronder 22 vuurwapens, zoals jacht- en machinegeweren, pistolen en revolvers. Ook werden twee granaten ingeleverd.

Ook werden drie nepvuurwapens, 53 luchtdrukwapens, zestien alarmpistolen en 1,5 kilo munitie ingeleverd. Naast de schietwapens werden er 71 messen ingeleverd, tien boksbeugels, twaalf zwaarden, vijf tasers, drie ploertendoders en twee granaten.
In de komende weken onderzoeken forensisch rechercheurs of de vuurwapens betrokken zijn geweest bij een misdrijf. Als dat het geval is volgt uiteraard wel een vervolgonderzoek en kan de houder als verdachte worden aangemerkt. Zo niet dan worden deze wapens, net als de andere ingeleverde wapens, vernietigd.

Heftige incidenten
De gemeente Zaanstad is de afgelopen maanden geconfronteerd met een aantal heftige incidenten waarbij wapens in het spel waren. De gemeente heeft samen met de politie en het Openbaar Ministerie maatregelen getroffen. Een deel van de binnenstad is aangewezen als veiligheidsrisicogebied en er vinden preventief fouilleeracties plaats. Een aanvullende maatregel hierop is de wapeninleveractie. Beide maatregelen zijn gericht op het tegengaan van illegaal wapenbezit en daarmee op het verhogen van de veiligheid in de gemeente Zaanstad. Elk wapen dat van straat is, is winst. “Wat een overweldigend resultaat! De aantallen zijn hoger dan verwacht”, aldus Sherwin Tjin-Asjoe, teamchef basisteam Zaanstad. “Het geeft ook blijk van draagvlak in de maatschappij voor deze actie en voor het aanpakken van dit probleem. Maar we zijn er nog niet. Dit vraagt om een maatschappelijk offensief tegen wapens samen met onze partners zoals horecagelegenheden, scholen, openbaar vervoer en ouders.”

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

MPL

Wordt een partner