Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Paxton

Hikvision

2N

VBN

VVNL

Multiwacht

Advancis

Genetec

De Beveiligingsjurist

EAL

Traka ASSA ABLOY

Alphatronics

ASSA ABLOY

Optex

GFT

Seris

DZ Technologies

Alarm Meldnet

Lobeco

Oribi ID Solutions

CSL

Regio Control Veldt

20face

RoSecure

Bosch Security Systems

Securitas

HD Security

SmartCell

OSEC

Dero Security Products

Kiwa

Secusoft

Hanwha Vision Europe

ASIS

Trigion

Seagate

JMB Groep

Nimo Dog Security

Milestone

Top Security

CardAccess

Gold-IP

Sequrix

Ajax Systems

IDIS

Brivo

Service Centrale Nederland

BHVcertificaat.online

ARAS

Add Secure

Connect Security

Nenova

Crown Security Services

Paraat

G4S

VideoGuard

Bydemes

Eizo

NIBHV

Uniview

VAIBS

Eagle Eye Networks

i-Pro

VEB

SOBA

CDVI

Centurion

ADI

PG Security Systems

SmartSD

Explicate

Avigilon Alta

SMC Alarmcentrale

Akuvox

HID

Unii

Nimo Drone Security

NetworxConnect

Masset Solutions

FireSafety & Security Event wegens corona opgeschort

10 maart 2020
Redactie
05:41

Wegens het escaleren van de coronaproblematiek in Noord-Brabant heeft de Federatie Veilig Nederland moeten besluiten het voor 8 en 9 april geplande FireSafety & Security Event op te schorten. Er vindt momenteel overleg plaats over een nieuwe datum dit jaar.

Veel exposanten maken zich al een tijdje grote zorgen over het mogelijk wegblijven van bezoekers tijdens het evenement en hebben er daarom op aangedrongen om het FireSafety & Security Event niet eerder dan over een paar maanden te laten plaatsvinden. Zeker nadat de overheid dinsdagmiddag besloot om na overleg met de zuidelijke veiligheidsregio’s de komende week alle evenementen in de provincie Noord-Brabant te verbieden. Ook wordt mensen geadviseerd om sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden. De kans dat de omstandigheden begin april verbeterd zullen zijn is klein en als het evenement dan pas wordt uitgesteld, zullen de annuleringskosten voor de exposanten aanzienlijk hoger uitvallen.

Groeiende onrust
“Als beursorganisatie volgen we de groeiende onrust over de verspreiding van het Corona-virus in Europa”, zegt directeur Erwin Schoemaker van de Federatie Veilig Nederland, die het evenement organiseert. “We luisteren ook goed naar onze exposanten en delen de zorg over het risico van een lock-down en/of dat beursbezoekers besluiten om op 8 en/of 9 april niet naar de beurs in de Brabanthallen te komen. Daarom hebben wij als beursorganisatie in goed overleg met de beurscommissie besloten dat de gezondheid van onze deelnemers en bezoekers de hoogste prioriteit heeft. Er is nog te veel onzekerheid over de ontwikkelingen van het coronavirus op korte termijn en eventuele maatregelen vanuit overheden. Dit is slecht voor de te verwachten bezoekersaantallen. Een last-minute annulering eind maart/begin april zou bovendien voor alle betrokkenen teveel impact hebben.”

Mogelijkheden voor het najaar
De beursorganisatie wil niet afwachten wat de overheid gaat beslissen over het wel of niet laten doorgaan van het evenement. Daarom wordt het FireSafety & Security Event verplaatst naar een een nader te bepalen datum in 2020. Een en ander hangt natuurlijk af van de beschikbaarheid van de Brabanthallen in die periode en de opstelling van het bedrijf dat het grootste deel van de stands zou bouwen. Volgens de Brabanthallen zijn er nog mogelijkheden in juni. Dat heeft ook de voorkeur van de Federatie Veilig Nederland, want die wil rekening houden met andere grote evenementen, zoals de IFSEC en Security Essen, die beide rond september gaan plaatsvinden. De organisator hoopt betrokkenen zo spoedig mogelijk te kunnen informeren, maar een en ander zal ook blijven afhangen van de ontwikkeling van het coronavirus. Als het FireSafety & Security Event in juni gaat plaatsvinden, zal de opzet ongewijzigd blijven.

Deel dit artikel via:

Vlog 4

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner