Beveiliging nieuws

Onze partners

SMC Alarmcentrale

SmartSD

ASIS

Akuvox

2N

VAIBS

Hanwha Vision Europe

i-Pro

Crown Security Services

Sequrix

Bosch Security Systems

Lobeco

Centurion

Nimo Dog Security

Kiwa

ARAS

DZ Technologies

Avigilon Alta

OSEC

MPL

Paraat

Genetec

Gold-IP

VVNL

Secusoft

Brivo

Regio Control Veldt

EAL

RoSecure

Optex

Alphatronics

GFT

NetworxConnect

Eagle Eye Networks

20face

Hikvision

CardAccess

Advancis

Seris

SOBA

Paxton

Connect Security

G4S

Explicate

Service Centrale Nederland

JMB Groep

PG Security Systems

CDVI

Trigion

HD Security

BHVcertificaat.online

ASSA ABLOY

IDIS

Top Security

Uniview

HID

SmartCell

De Beveiligingsjurist

ADI

VEB

VBN

Securitas

Oribi ID Solutions

Nimo Drone Security

VideoGuard

Seagate

Unii

Milestone

Traka ASSA ABLOY

Dero Security Products

Alarm Meldnet

Bydemes

Multiwacht

Eizo

Nenova

Masset Solutions

NIBHV

Add Secure

CSL

Ajax Systems

Axis introduceert bodycams als complete oplossing

19 maart 2020
Redactie
08:52

Axis Communications kondigt zijn eerste op het lichaam gedragen camera-oplossing aan. Deze bodycam is ontworpen voor gebruik door wetshandhaving en particuliere beveiliging. De camera biedt een hoge beeldkwaliteit en het systeem is volgens de fabrikant gebaseerd op uitgebreid onderzoek onder de doelgroep.

De oplossing, bestaande uit een robuuste camera, een dockingstation en een systeemcontroller, is ontworpen op een open systeemarchitectuur. Dat houdt in dat integratie mogelijk is met een breed scala aan videomanagementsystemen (VMS) en evidence managementsystemen (EMS).

Onderzoek en ontwikkeling
De voordelen van op het lichaam gedragen camera’s bij het vastleggen van bewijsmateriaal, het afschrikken van ongewenst gedrag en het opleiden van agenten en beveiligers, worden in alle veiligheidssectoren steeds meer onderkend. Daarom beschouwt Axis de stap om een ​​bodycam te creëren als niet meer dan logisch. Volgens Fredrik Andersson, global product manager, New Solutions Initiative bij Axis Communications, is de nieuwe oplossing het resultaat van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling. Zo is uitgebreid gesproken met agenten en beveiligers om hun wensen te inventariseren. Een van die wensen was dat de camera’s goed moeten kunnen samenwerken met bestaande videomanagementsystemen. Opslag van beelden moet zowel lokaal als in de cloud kunnen en men wil de best mogelijke beeldkwaliteit.”

Kenmerken
De bodycam is ook leverbaar als complete end-to-end-oplossing, met behulp van AXIS Camera Station, de eigen VMS-software van het bedrijf. De camera zelf legt video vast tot 1080p bij 30fps en audio via dubbele microfoons voor ruisonderdrukking. Technologie met een breed dynamisch bereik (WDR) wordt gebruikt om de beeldkwaliteit te garanderen, zelfs onder de meest uitdagende lichtomstandigheden, terwijl Axis Zipstream ervoor zorgt dat relatief veel beeld op een lokaal geheugen opgeslagen kan worden en weinig bandbreedte nodig is om de beelden naar de cloud te sturen. Het batterijvermogen is ontworpen om een ​​’volledige dienst’ te dekken, met 12 uur normaal gebruik en de mogelijkheid om in de auto of vanaf een powerbank op te laden. Verder biedt de camera GPS/GNSS-plaatsbepaling, Bluetooth Low Energy 4.1, IEEE 802.11b/g/n en een 6-assige gyro- en versnellingsmeter.

Beeldversleuteling
Het dockingstation en de systeemcontroller zijn afzonderlijke eenheden. Het systeem is eenvoudig schaalbaar voor grote en efficiënte systemen die op het lichaam worden gedragen. De systeemcontroller biedt een enkel integratie- en beheerpunt en zorgt voor snelle en betrouwbare video-offloading (100 Mbit per camera). Alle gegevens worden zowel in rust als tijdens overdracht versleuteld met AES256 en TLS. Bovendien kunnen videogegevens volledig end-to-end worden versleuteld met specifieke integraties.
Met de mobiele applicatie AXIS Body Worn Assistant kunnen gebruikers beelden bekijken en categorieën, beschrijvingen en aantekeningen toevoegen.

De op het lichaam gedragen oplossing van Axis zal in het tweede kwartaal van 2020 beschikbaar zijn via Axis-distributiekanalen.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

MPL

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner