Beveiliging nieuws

Onze partners

PG Security Systems

Hanwha Vision Europe

Brivo

Paraat

Service Centrale Nederland

SmartCell

Masset Solutions

Alphatronics

ARAS

Eagle Eye Networks

Oribi ID Solutions

Akuvox

CardAccess

20face

CSL

Unii

NetworxConnect

Genetec

SmartSD

Advancis

SMC Alarmcentrale

EAL

Eizo

Bydemes

Optex

VEB

Explicate

Avigilon Alta

Trigion

i-Pro

Securitas

Gold-IP

Multiwacht

Seris

CDVI

Hikvision

Add Secure

OSEC

HD Security

VAIBS

ADI

G4S

VVNL

Ajax Systems

Kiwa

Dero Security Products

Connect Security

Nimo Drone Security

Nimo Dog Security

NIBHV

2N

Crown Security Services

SOBA

Nenova

ASSA ABLOY

Paxton

Sequrix

Milestone

BHVcertificaat.online

Regio Control Veldt

Top Security

Traka ASSA ABLOY

GFT

ASIS

Seagate

IDIS

MPL

Secusoft

VideoGuard

HID

De Beveiligingsjurist

VBN

Uniview

Lobeco

Bosch Security Systems

Alarm Meldnet

DZ Technologies

Centurion

JMB Groep

RoSecure

Geen hinder meer voor brandweer bij gesloten hek

15 april 2020
Redactie
08:29

Om te voorkomen dat een brand of ander incident niet bereikt kan worden door een gesloten hek, voert de brandweer geleidelijk SOS Toegang in. Na een pilot van twee jaar is het systeem nu operationeel op brandweervoertuigen van Flevoland en IJsselland.

Voorheen gebeurde het wel eens dat brandweer, politie of ambulances moesten wachten op een sleutelhouder. Op initiatief van Ambulance IJsselland is daarom SOS Toegang ontwikkeld. Flevoland en IJsselland hebben de primeur, maar in Midden- en West-Brabant en Groningen is men inmiddels ook bezig het systeem in te voeren. Dick Postma, medewerker Operationele Voorbereiding bij Veiligheidsregio IJsselland: “Het afgelopen jaar werd het systeem ingebouwd in bijna alle uitrukvoertuigen van Brandweer IJsselland. Het zorgt ervoor dat hulpverleners sneller toegang krijgen bij afsluitingen zoals slagbomen en toegangshekken. Via het navigatiescherm van de mobiele data terminal (MDT) of een standalone zender in de auto kan de chauffeur SOS Toegang activeren, zodat hij direct toegang krijgt.”

Groeiend aantal locaties
In totaal zijn er in Nederland nu ruim 1500 locaties aangesloten. Het gaat onder andere om bedrijfsterreinen, pollers en calamiteitendoorgangen op snelwegen (cado’s). Het aantal locaties groeit snel. Onder andere campings, bungalowparken en bedrijven hebben interesse. Een bijkomend voordeel is dat de brandweer meteen goed zich krijgt op de locatie zelf, omdat plattegronden worden uitgewisseld. Zo kan men bij brand sneller de juiste aanvalsroute bepalen. De Stichting SOS Toegang coördineert de uitrol en doorontwikkeling van het initiatief in Nederland. Alle hulpdiensten kunnen er gebruik van maken.

Het systeem
In de schakelkast van een elektrische toegang wordt een ontvanger ingebouwd waardoor de slagboom of hek vanuit het hulpdienstvoertuig kan worden geopend. In principe kan elke afsluiting die elektrisch bediend wordt aangesloten worden op SOS Toegang. Of het nu een slagboom, hek of verzinkbare paal is maakt daarbij niet uit.
Voor SOS Toegang gelden de volgende tarieven voor de inbouw van een SOS Toegang ontvanger in een gewone slagboom: 349 euro voor de installatie van een SOS Toegang-ontvanger met interne antenne (meeste situaties), 100 euro extra indien een externe ontvanger gemonteerd moet worden.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

MPL

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner