Beveiliging nieuws

Onze partners

Seagate

Oribi ID Solutions

Uniview

RoSecure

Trigion

Nimo Dog Security

Ajax Systems

Akuvox

Seris

Alarm Meldnet

NIBHV

BHVcertificaat.online

SmartCell

GFT

DZ Technologies

PG Security Systems

ARAS

HD Security

Eizo

NetworxConnect

Brivo

Eagle Eye Networks

VideoGuard

Unii

VBN

VEB

CDVI

Advancis

Explicate

Masset Solutions

Multiwacht

Nenova

Alphatronics

JMB Groep

EAL

Traka ASSA ABLOY

Optex

Bydemes

Hikvision

VVNL

ASSA ABLOY

ADI

Lobeco

i-Pro

SmartSD

Add Secure

CardAccess

OSEC

IDIS

Paxton

Centurion

Kiwa

20face

Sequrix

SOBA

Hanwha Vision Europe

Nimo Drone Security

Genetec

Gold-IP

VAIBS

Bosch Security Systems

ASIS

De Beveiligingsjurist

Crown Security Services

CSL

HID

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

Dero Security Products

Securitas

Milestone

2N

MPL

Top Security

Secusoft

G4S

SMC Alarmcentrale

Regio Control Veldt

Paraat

Connect Security

DJI start bezoek en verlof gefaseerd weer op

30 mei 2020
Redactie
08:12

Met ingang van 2 juni worden bezoek en verlof in de penitentiaire inrichtingen op kleine schaal weer mogelijk. In drie gevangenissen start een proef met bezoek achter plexiglas. Alle jeugdigen en tbs-gestelden kunnen per 2 juni gelimiteerd bezoek ontvangen en als onderdeel van hun behandeling ook op begeleid verlof.

Op 13 maart werden bij DJI preventieve maatregelen genomen om besmetting met het coronavirus in de justitiële inrichtingen zo veel mogelijk te voorkomen. Sinds die tijd kunnen gedetineerden en tbs-gestelden geen bezoek meer ontvangen en ook niet met verlof. Per 1 april geldt dat ook voor jeugdigen. Die maatregelen hebben effect. In het gevangeniswezen zijn in totaal veertien gedetineerden besmet geraakt met het virus. In de forensische zorg hebben zes besmettingen plaatsgevonden. Inmiddels zijn alle patiënten vrij van het coronavirus. Er zijn geen jeugdigen besmet geraakt. Dit op een totaal van ruim 10.000 gedetineerden, tbs-gestelden, jeugdigen en vreemdelingen.

Bezoek en verlof
Door de daling van het aantal besmettingen met het coronavirus in de samenleving worden maatregelen op verschillende plekken in Nederland versoepeld. Bij DJI ontstaat hierdoor de mogelijkheid om geleidelijk te starten met bezoek en verlof. Voor de veiligheid van medewerkers en justitiabelen en om het risico op besmettingen in de inrichtingen zo klein mogelijk te houden, gebeurt dit in kleine stappen. Ook blijven de adviezen van het RIVM leidend.
Per 2 juni start een proef met bezoek voor gedetineerden achter plexiglas in PI Alphen aan den Rijn, PI Veenhuizen en PI Arnhem. Gedetineerden krijgen weer in uitzonderlijke gevallen verlof (bijvoorbeeld voor een begrafenis). Tbs-gestelden en jeugdigen kunnen op alle locaties gelimiteerd bezoek ontvangen achter plexiglas. Tbs-gestelden mogen één uur per week één bezoeker ontvangen. Voor jeugdigen is dit maximaal twee ouders/wettelijke vertegenwoordigers tegelijkertijd, één uur per week. Verder wordt
verlof opgestart voor tbs-gestelden en jeugdigen in het kader van hun behandeling, maximaal twee uur onder begeleiding.

Eventuele verdere versoepeling
Bezoek en met name verlof zijn volgens DJI een belangrijk onderdeel van de behandeling van tbs-gestelden en jeugdigen. Succesvolle verloven zorgen ervoor dat zij veilig en gecontroleerd in de samenleving kunnen terugkeren. Daarom worden bezoek en verlof in alle tbs-klinieken en justitiële jeugdinrichtingen opgestart.
Het opstarten van het bezoek en verlof start op 2 juni. Het verloop van die versoepeling en de landelijke ontwikkelingen worden nauwgezet in de gaten gehouden. Als de versoepeling van de maatregelen geen nadelige effecten heeft op het aantal besmettingen, wordt bekeken of die kan worden voortgezet en of verdere versoepeling van de maatregelen mogelijk is. Hier wordt voor 16 juni een beslissing over genomen. In de brief van minister Dekker aan de Tweede Kamer staat meer informatie over de geleidelijke versoepeling van de coronamaatregelen bij DJI per 2 juni 2020.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Seagate

MPL

Videoguard

Wordt een partner