Beveiliging nieuws

Onze partners

Nenova

Add Secure

2N

NetworxConnect

VEB

CardAccess

Akuvox

Alphatronics

Milestone

Regio Control Veldt

Trigion

Masset Solutions

HD Security

ADI

BHVcertificaat.online

VBN

Unii

PG Security Systems

VideoGuard

Hikvision

Secusoft

Gold-IP

Paraat

Explicate

RoSecure

VVNL

SmartSD

SOBA

Alarm Meldnet

Service Centrale Nederland

CDVI

SmartCell

ARAS

Oribi ID Solutions

Optex

Multiwacht

Centurion

OSEC

Kiwa

Crown Security Services

G4S

SMC Alarmcentrale

Uniview

DZ Technologies

Dero Security Products

De Beveiligingsjurist

Securitas

Paxton

IDIS

NIBHV

Bosch Security Systems

CSL

20face

Nimo Dog Security

JMB Groep

HID

Hanwha Vision Europe

Eagle Eye Networks

EAL

VAIBS

Nimo Drone Security

Avigilon Alta

Top Security

MPL

Sequrix

Seris

Seagate

ASIS

Ajax Systems

Genetec

i-Pro

Eizo

ASSA ABLOY

Lobeco

Bydemes

Brivo

Traka ASSA ABLOY

Advancis

Connect Security

GFT

Boa’s in vier grote steden delen woensdag geen bonnen uit

31 mei 2020
Redactie
09:55

Op woensdag 3 juni zullen boa’s in de vier grote steden geen bonnen uitdelen. In Rotterdam blijven de bonnenboekjes zelfs tot en met 8 juni op zak. Die dag vindt in de Tweede Kamer een debat plaats over de uitrusting van boa’s en met de acties willen de bonden daar invloed op uitoefenen.

De boabonden kondigen aan hun acties te zullen voortzetten totdat de minister het mogelijk maakt dat de wapenstok en pepperspray tot de uitrusting van de meeste boa’s behoort. Op 4 juni spreken zij daarover met minister Grapperhaus van Justitie & Veiligheid. De meeste boa’s zijn volgens de Nederlandse Boa Bond en Vakbond BOA ACP geen toezichthouders, maar handhavers van wet- en regelgeving. Het staat met grote letters op de rug van de mensen, aldus de bonden. ‘Handhaven wil zeggen, dat je met enige regelmaat moet optreden tegen overtreders. Wij lopen dus een reëel risico op agressie en geweld”, aldus de bondsvoorzitters Ruud Kuin en Richard Gerrits.

Rake klappen
De vakbondbestuurders wijzen erop dat zelfs als de back-up er razendsnel kan zijn, de handhavers in een paar minuten rake klappen kunnen oplopen. “Helaas laten meerdere recente gebeurtenissen dat zien. IJmuiden op Hemelvaartsdag, Amsterdam en Rotterdam op eerste Paasdag en Haarlemmermeer een paar dagen daarna. Tijdens de coronacrisis zijn de risico’s nog groter dan gewoonlijk. Wij spreken nu immers per definitie groepen aan en moeten hoge boetes opleggen. Vierhonderd euro is voor veel mensen een netto-weekinkomen. Niet alleen de risico’s zijn groter, ook de belangen voor de samenleving zijn groter. Nu is niet alleen de veiligheid in het geding, maar ook de volksgezondheid. Daarom hebben wij er allemaal belang bij dat wij op de kortst mogelijke termijn met een goede uitrusting kunnen handhaven.”

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

MPL

Seagate

Suricat

Wordt een partner