Beveiliging nieuws

Onze partners

Crown Security Services

NIBHV

Eizo

Explicate

Advancis

OSEC

Bosch Security Systems

Securitas

ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

Add Secure

Dero Security Products

HD Security

Hikvision

2N

HID

Nimo Dog Security

NetworxConnect

GFT

BHVcertificaat.online

VideoGuard

VEB

Lobeco

Nimo Drone Security

ADI

Oribi ID Solutions

Akuvox

Seagate

VAIBS

Centurion

Unii

PG Security Systems

Trigion

Brivo

SmartCell

Nenova

Kiwa

VBN

Bydemes

SmartSD

Service Centrale Nederland

i-Pro

Paxton

20face

Eagle Eye Networks

Seris

CardAccess

Uniview

ASIS

Milestone

Top Security

Alarm Meldnet

Alphatronics

Secusoft

ARAS

Sequrix

Avigilon Alta

JMB Groep

Traka ASSA ABLOY

De Beveiligingsjurist

Optex

DZ Technologies

SOBA

Paraat

RoSecure

Gold-IP

Regio Control Veldt

G4S

Masset Solutions

VVNL

EAL

CDVI

Ajax Systems

Multiwacht

CSL

Connect Security

Genetec

IDIS

Hanwha Vision Europe

Nieuwe Zeeuwse gevangenis voor 222 zware criminelen

14 juli 2020
Redactie
07:08

De meeste Zeeuwen hadden waarschijnlijk liever mariniers gekregen, maar de provincie krijgt nu ter compensatie 222 zware criminelen te gast. Deze worden gehuisvest in de nieuwe, extra beveiligde gevangenis, die deel uitmaakt van wat de Law Delta gaat heten.

De nieuwe gevangenis bestaat uit een Extra Beveiligde Inrichting en een afdeling voor gedetineerden die te licht zijn voor de EBI, maar te zwaar voor een gewone gevangenis. De bouw start in 2023 en is begroot op 52 miljoen euro. In 2026 verwacht men het complex te kunnen openen. Dit omvat dan ook een extra beveiligde rechtbank en een soort beveiligd hotel voor rechters, advocaten en andere medewerkers. Verder komt er een kenniscentrum voor georganiseerde, ondermijnende criminaliteit.

Hard nodig
Niet iedereen heeft begrip voor de dure faciliteit, nu veel gevangenissen leeg zijn komen te staan. Deze zijn volgens minister Sander Dekker echter niet geschikt voor een nieuwe generatie criminelen. Daarvoor is juist nauwelijks capaciteit beschikbaar in de huidige gevangenissen. Ook wil men af van het vervoeren van uiterst vluchtgevaarlijke gevangenen van de gevangenis naar de rechtbank. De locatie nabij Vlissingen heeft bovendien nog als voordeel dat deze geen hinder oplevert voor omwonenden.
Op het moment heeft Nederland alleen een EBI in Vught. Die wordt de komende jaren ingrijpend verbouwd. De nieuwe EBI in Zeeland is volgens Dekker hard nodig. Ook kwam het plan wel mooi uit, omdat Zeeland gecompenseerd wil worden voor het wegblijven van de geplande marinierskazerne.
Volgens Dekker zit Nederland te springen om zoiets als de Law Delta. De EBI in Vught raakt volgens hem steeds voller en ook de bestaande beveiligde rechtbanken in Amsterdam en Schiphol lopen tegen de grenzen van hun capaciteit aan. Die van Schiphol wordt de komende tijd bovendien gereserveerd voor het MH17-proces. “We hebben een derde plek in Nederland nodig”, aldus Dekker.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner