Beveiliging nieuws

Onze partners

Ajax Systems

Service Centrale Nederland

2N

OSEC

VAIBS

Connect Security

Unii

Centurion

VBN

Bydemes

SMC Alarmcentrale

Masset Solutions

PG Security Systems

CDVI

Avigilon Alta

BHVcertificaat.online

SOBA

IDIS

EAL

Oribi ID Solutions

Explicate

CardAccess

RoSecure

Dero Security Products

Secusoft

Hanwha Vision Europe

Uniview

DZ Technologies

ASIS

Brivo

Sequrix

Multiwacht

SmartSD

Hikvision

Alphatronics

GFT

Nimo Dog Security

Paxton

Milestone

VVNL

CSL

HD Security

Paraat

20face

Nenova

De Beveiligingsjurist

Genetec

Traka ASSA ABLOY

Seris

G4S

Regio Control Veldt

HID

ARAS

NetworxConnect

VEB

Alarm Meldnet

JMB Groep

Eizo

Seagate

VideoGuard

Akuvox

Lobeco

Securitas

Advancis

i-Pro

Bosch Security Systems

Trigion

SmartCell

Gold-IP

NIBHV

Top Security

ADI

Eagle Eye Networks

Optex

ASSA ABLOY

Kiwa

Add Secure

Crown Security Services

Nimo Drone Security

Twee nieuwe rapporten over brandgevaar in parkeergarages

6 augustus 2020
Redactie
17:08

In juli zijn twee belangrijke publicaties over de brandveiligheid van parkeergarages verschenen. Het gaat om  de IFV-publicatie ‘Brandveiligheid van parkeergarages met elektrisch aangedreven voertuigen’ en ‘Modern Vehicle Hazards in Parking Structures’ van NFPA research Foundation.

Onderzoekers van het IFV (Instituut voor Fysieke Veiligheid) hebben in samenspraak met brandpreventiespecialisten en deskundigen van de repressieve dienst, een set maatregelen ontwikkeld die kunnen helpen bij het realiseren van brandveilige parkeergarages met elektrisch aangedreven voertuigen. Een sprinkler- of watermistinstallatie is een voorbeeld van een maatregel die bijdraagt aan de brandveiligheid. Hiermee kan de kans op branduitbreiding naar aangrenzende constructies en voertuigen worden verkleind. Dat geldt niet alleen bij brand in een conventioneel aangedreven voertuig, maar ook bij brand in een elektrisch aangedreven voertuig. Daarvoor is het namelijk, mede vanwege een aantal verschillen in brandverloop en de complexere bestrijdbaarheid des te meer van belang dat de brand in het beginstadium beperkt wordt gehouden. Een sprinklerinstallatie is dan passend, omdat de brand ‘bij de bron’ wordt aangepakt en de kans om het incident klein te houden groter wordt.

Download hier het rapport 

Het rapport ‘Modern Vehicle Hazards in Parking Structures’ van NFPA Research Foundation was gericht op het kwantificeren van het brandgevaar van moderne voertuigen in parkeergarages en voertuigdragers als leidraad voor de technische normcommissies zoals NFPA 13, NFPA 88A en NFPA 301. Uit de evaluatie van de brandgevaren van moderne voertuigen en de huidige codevereisten bleek dat de bestaande vereiste voor actieve beveiligingssystemen voor afgesloten parkeergarages en zeeschepen voldoende lijkt om een voertuigbrand te beheersen totdat de brandweer arriveert, op basis van historische branden en laboratoriumtests.

Download hier de samenvatting of hier het gehele rapport.

Bron: sprinkler.nl

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner