Beveiliging nieuws

Onze partners

Trigion

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

Add Secure

G4S

Genetec

ASIS

Securitas

Seagate

SMC Alarmcentrale

Unii

2N

GFT

ARAS

Gold-IP

JMB Groep

Centurion

VEB

SmartSD

VBN

PG Security Systems

SmartCell

Secusoft

Oribi ID Solutions

Kiwa

Nimo Drone Security

Nenova

SOBA

Paraat

Bosch Security Systems

Uniview

RoSecure

NetworxConnect

Brivo

20face

Nimo Dog Security

Connect Security

Lobeco

BHVcertificaat.online

HD Security

NIBHV

Alarm Meldnet

Hikvision

Akuvox

i-Pro

DZ Technologies

ADI

Optex

Explicate

Bydemes

Eagle Eye Networks

Seris

Multiwacht

CDVI

VVNL

IDIS

Masset Solutions

De Beveiligingsjurist

Milestone

Regio Control Veldt

Paxton

Eizo

Top Security

HID

CSL

Advancis

Hanwha Vision Europe

VideoGuard

EAL

Crown Security Services

OSEC

ASSA ABLOY

Ajax Systems

VAIBS

CardAccess

Sequrix

Alphatronics

Dero Security Products

Traka ASSA ABLOY

Internationale actiedag tegen ondermijnende hennepteelt

22 oktober 2020
Redactie
13:36

Medewerkers van de politie en justitie zijn donderdagochtend vroeg op meerdere locaties gestart met doorzoekingen in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar de productie van en georganiseerde handel in hennep. Het betreft een internationale actie in samenwerking met de politie in Spanje.

De locaties in Nederland bevinden zich voornamelijk in Limburg. Daarnaast worden op verzoek van de Nederlandse autoriteiten ook in Spanje panden doorzocht. Alleen al in Limburg worden zo’n zeventig medewerkers van de diverse opsporingsdiensten ingezet tijdens de actiedag, die zich in Nederland vooral richt op het verkrijgen van informatie. Als in een pand een hennepplantage wordt aangetroffen, wordt deze geruimd. Afhankelijk van wat in een woning wordt aangetroffen, zal nader onderzoek plaatsvinden.
Tot nu toe zijn er in zowel Nederland, Spanje en België aanhoudingen verricht. De doorzoekingen zullen naar verwachting een groot deel van de dag in beslag nemen. De inschatting is dat er aan het einde van de middag een voorlopig beeld kan worden gegeven over het aantal aanhoudingen en de opbrengsten van deze actiedag.

Ondermijnende drugshandel
Illegale drugshandel brengt onschuldige burgers in gevaar door gewelddadige uitwassen, brandgevaarlijke hennepkwekerijen en bijvoorbeeld het dumpen van hennepafval in natuurgebieden. Criminelen maken bij de grootschalige hennepteelt misbruik van legale bedrijven om de enorme winsten wit te wassen en misbruiken voorzieningen en instanties in onze maatschappij om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Dit heet ondermijning. Zo ondergraven zij de rechtsstaat. De overheid pakt ondermijning gezamenlijk aan. Hierdoor is naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen af te pakken, kunnen panden worden gesloten en huurcontracten worden opgezegd.
Om georganiseerde hennepteelt mogelijk te maken, beschikken criminelen over een uitgebreid netwerk van faciliterende derden in de bovenwereld. Een constante focus van de politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, het RIEC en gemeenten op deze facilitators werkt zeer verstorend voor de georganiseerde hennepteelt.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner