Beveiliging nieuws

Onze partners

CardAccess

Hanwha Vision Europe

SmartSD

Eizo

20face

CDVI

NIBHV

i-Pro

ASSA ABLOY

Seris

EAL

VAIBS

Explicate

HID

Avigilon Alta

Service Centrale Nederland

Nimo Drone Security

Securitas

PG Security Systems

VVNL

SMC Alarmcentrale

Kiwa

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

VEB

ASIS

JMB Groep

Optex

NetworxConnect

Nimo Dog Security

Bosch Security Systems

BHVcertificaat.online

Seagate

Gold-IP

Oribi ID Solutions

Top Security

Lobeco

Connect Security

VBN

Centurion

Milestone

Hikvision

GFT

Genetec

Nenova

Bydemes

De Beveiligingsjurist

Advancis

Regio Control Veldt

Dero Security Products

Trigion

Akuvox

G4S

Brivo

Paxton

VideoGuard

Paraat

Masset Solutions

Uniview

2N

ARAS

Secusoft

Unii

IDIS

CSL

Crown Security Services

Alphatronics

Alarm Meldnet

Eagle Eye Networks

Ajax Systems

OSEC

SOBA

Sequrix

HD Security

DZ Technologies

Multiwacht

Add Secure

RoSecure

ADI

Politie sluit acties tijdens jaarwisseling niet uit

20 december 2020
Redactie
17:40

Volgens voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP is het niet uitgesloten dat de politie actie gaat voeren tijdens de komende jaarwisseling. Dat zei hij zaterdagavond in het tv-programma Nieuwsuur. De reden zijn de vastgelopen onderhandelingen voor een nieuwe cao.

Door met acties te dreigen wil de vakbond het kabinet verder onder druk zetten. Dat weigert namelijk de salarissen van de politie met 2,5 procent te verhogen, zoals de ACP wil. Minister Grapperhaus vindt 1,3 procent wel genoeg. Het steekt Van de Kamp dat het bedrijfsleven volop geholpen wordt tijdens de coronacrisis, terwijl ‘groepen in de vuurlinie’ nauwelijks iets extra’s krijgen. Hij overweegt leden van zijn bond op te roepen om op oudejaarsavond tussen 23u en 00u niets te doen. Dat kan ernstige gevolgen hebben, omdat vanwege de coronamaatregelen veel ongeregeldheden worden verwacht.

Onduidelijkheid
Vorige week legden de vakbonden hun definitieve looneis op tafel: een structurele verhoging van de politiesalarissen met 2,5 procent in zestien maanden tijd, geflankeerd door twee eenmalige uitkeringen van 350 en 300 euro bruto. In plaats daarvan kunnen agenten 1,3 procent loonsverhoging en twee uitkeringen van 300 euro verwachten. De ACP riep het kabinet daarop rechtstreeks op om de vele waarderende woorden voor het politiewerk – voor en tijdens de coronacrisis – om te zetten in één waarderend gebaar: het beschikbaar stellen van het benodigde extra budget. Van de Kamp benadrukt dat het politiewerk steeds moeilijker wordt naarmate de coronamaatregelen langer duren en strenger worden. Vooral het vuurwerkverbod zal volgens hem veel problemen geven. Daarnaast hekelde de vakbondsvoorzitter de onduidelijkheid en tegenstrijdigheid van veel maatregelen. Hij pleitte voor een betere centrale sturing vanuit Den Haag.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner