Beveiliging nieuws

Onze partners

Optex

HID

ASSA ABLOY

Crown Security Services

BHVcertificaat.online

Seagate

Alarm Meldnet

RoSecure

NIBHV

SmartSD

Ajax Systems

VEB

SMC Alarmcentrale

NetworxConnect

Connect Security

Advancis

IDIS

20face

Hanwha Vision Europe

Sequrix

DZ Technologies

Hikvision

Trigion

Eagle Eye Networks

Kiwa

Add Secure

De Beveiligingsjurist

Eizo

PG Security Systems

Seris

Bosch Security Systems

Traka ASSA ABLOY

EAL

Oribi ID Solutions

GFT

Top Security

Uniview

Gold-IP

Bydemes

Nenova

Genetec

Paraat

Secusoft

CardAccess

Explicate

SOBA

Brivo

Securitas

Akuvox

Lobeco

VAIBS

Avigilon Alta

ASIS

Regio Control Veldt

Paxton

VVNL

OSEC

Masset Solutions

Nimo Drone Security

CSL

Unii

Milestone

2N

Service Centrale Nederland

Nimo Dog Security

Centurion

HD Security

VBN

Dero Security Products

JMB Groep

Alphatronics

Multiwacht

VideoGuard

MPL

CDVI

i-Pro

ADI

G4S

ARAS

SmartCell

Politie rekent op Oud en Nieuw met ‘kortere lontjes’

28 december 2020
Redactie
11:30

De Nationale Politie bereidt zich voor op een onvoorspelbare jaarwisseling met een nog forsere inzet dan normaal. Dat zegt korpschef Henk van Essen van de Nationale Politie in het NOS Radio 1 Journaal. Alleen al in Amsterdam worden tweemaal zoveel agenten de straat op gestuurd.

Normaal is de jaarwisseling ook al een extra drukke tijd voor de politie, maar vanwege de coronamaatregelen en vooral het vuurwerkverbod wordt het ditmaal een extra grote uitdaging, zo voorspelt de korpschef. De politie zal ook optreden als mensen feestjes vieren die in strijd zijn met de coronaregels. Van Essen belooft vooral een harde aanpak als hulpverleners gewelddadig worden bejegend. Bij ernstige incidenten en bedreigingen mogen agenten hun dienstwapen trekken en gebruiken, zo waarschuwde hij vorige week in Nieuwsuur.

Vuurwerkbom
Volgens Van Essen steeg de agressie tegen hulpverleners het afgelopen jaar met 15 procent. De meeste daders zouden tot een kleine groep behoren, die zich niet aan de coronamaatregelen wil houden. “Het probleem is taaier aan het worden, de lontjes worden wat korter”, aldus de korpschef, die zich vooral kwaad maakt over persoonlijke dreigingen, zoals onlangs de aanslag met een vuurwerkbom voor de woning van een agent in de gemeente Best.
Ook minister Grapperhaus maakt zich grote zorgen. “Er is een horkerigheid en onbeschaafdheid tegen hulpverleners ontstaan”, zei hij onlangs tegen het AD. De bewindsman roept Nederlanders op om Oud en Nieuw zo rustig mogelijk te vieren. “We moeten accepteren dat deze jaarwisseling anders gaat zijn dan normaal. Het is een beetje een oorlogsjaar.” Onlangs kondigde hij aan dat misdrijven tijdens de jaarwisseling extra zwaar bestraft zullen worden. Voor geweld tegen hulpverleners wordt zelfs 200 procent strafverzwaring gehanteerd.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

MPL

Wordt een partner