Beveiliging nieuws

Onze partners

Multiwacht

Genetec

Service Centrale Nederland

20face

Alarm Meldnet

SmartSD

Nimo Drone Security

Bydemes

VideoGuard

Nimo Dog Security

2N

Securitas

SMC Alarmcentrale

Seris

G4S

Sequrix

CardAccess

Uniview

BHVcertificaat.online

Nenova

HD Security

Connect Security

OSEC

Bosch Security Systems

Eagle Eye Networks

Alphatronics

Milestone

NetworxConnect

VBN

i-Pro

Avigilon Alta

Kiwa

Paxton

Trigion

Seagate

VVNL

GFT

Dero Security Products

NIBHV

ARAS

PG Security Systems

Top Security

Paraat

Centurion

VEB

Advancis

Hanwha Vision Europe

ASSA ABLOY

CSL

CDVI

IDIS

Lobeco

Traka ASSA ABLOY

ASIS

Ajax Systems

Gold-IP

Crown Security Services

Eizo

Unii

Oribi ID Solutions

EAL

ADI

HID

De Beveiligingsjurist

Brivo

JMB Groep

SmartCell

Regio Control Veldt

Hikvision

Explicate

DZ Technologies

Akuvox

Masset Solutions

VAIBS

Optex

Secusoft

MPL

RoSecure

SOBA

Add Secure

Rabobank voor 3 ton opgelicht met valse 500-eurobiljetten

5 januari 2021
Redactie
11:53

Een aantal bewoners van een woonwagenkamp in Oss wordt ervan verdacht de Rabobank te hebben opgelicht met valse briefjes van 500 euro. Dit gebeurde in 2015, maar pas deze week worden de verdachten voor de rechter gebracht. Er zou 323.500 euro zijn omgewisseld in echt geld.

De verdachten zouden in 2015 in één week tijd het geld in stortingsautomaten van de Rabobank hebben gedeponeerd. Die signaleerden niet dat het om vals geld ging. De bedragen werden op de rekeningen van familie en vrienden gestort en de volgende dag via geldautomaten weer in echte bankbiljetten omgezet.
Pas na een week gingen bij de bank alarmbellen af. Het viel op dat er ineens wel erg veel biljetten van 500 euro werden gestort, waardoor deze biljetten aan nader onderzoek werden onderworpen. Toen bleek dat zij vals waren. Direct werden de stortingsautomaten geüpdatet, zodat de truc niet langer mogelijk was.

Werkstraffen
Uit nader onderzoek bleek dat 37 personen hadden meegewerkt aan de zwendel. Dinsdag moesten vijftien van hen zich verantwoorden voor de politierechter. Tien anderen zijn donderdag aan de beurt. Zij liepen in de gaten omdat zij vlak voor het storten hun opnamelimiet flink hadden verhoogd. Ook viel op dat hun rekeningen ineens wel heel intensief werden gebruikt. Later bleek dat alle betrokkenen banden hadden met het woonwagenkamp in Oss. Het geld is inmiddels opgemaakt aan luxe zaken. Enkele verdachten blijken vorig jaar al te zijn opgepakt voor betrokkenheid bij drugshandel. Volgens de officier van justitie worden meerdere storters niet vervolgd wegens gebrek aan bewijs of omdat ze een goede verklaring hadden voor het storten. Wel worden zij verdacht van witwassen. Hij gaat er vanuit dat de meesten alleen gebruikt zijn als geldezel. Mede omdat de zaak al vijf jaar geleden heeft plaatsgevonden worden werkstraffen geëist in plaats van gevangenisstraffen. Wie hoofdverantwoordelijk was voor de oplichting is niet duidelijk geworden.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

MPL

Wordt een partner