Beveiliging nieuws

Onze partners

Optex

Eagle Eye Networks

SOBA

SmartCell

Akuvox

Unii

Dahua

Uniview

HID

NetworxConnect

Milestone

Trigion

De Beveiligingsjurist

Gold-IP

Centurion

Securitas

MPL

Oribi ID Solutions

Secusoft

Seris

VAIBS

Brivo

G4S

Masset Solutions

VVNL

CSL

Paraat

ADI

Traka ASSA ABLOY

VBN

ARAS

20face

IDIS

Paxton

RoSecure

Nimo Dog Security

PG Security Systems

Advancis

Seagate

Genetec

2N

CardAccess

HD Security

Add Secure

Explicate

Connect Security

Nenova

Crown Security Services

VEB

ASSA ABLOY

Eizo

NIBHV

Hanwha Vision Europe

Service Centrale Nederland

JMB Groep

Bydemes

Nimo Drone Security

DZ Technologies

Ajax Systems

ASIS

SmartSD

Avigilon Alta

Bosch Security Systems

SMC Alarmcentrale

VideoGuard

Kiwa

Lobeco

Regio Control Veldt

Dero Security Products

CDVI

Multiwacht

EAL

Alphatronics

Top Security

BHVcertificaat.online

Sequrix

Alarm Meldnet

i-Pro

GFT

Hikvision

OSEC

Campagne tegen corruptie in Vlissingse havens

8 januari 2021
Redactie
09:20

De politie roept havenarbeiders op om informatie te delen over corruptie en cocaïnesmokkel in het havengebied van Vlissingen. Het gaat hier om de Operatie Portunus. Deze omvat onder andere een digitale banneractie met daarin een oproep aan havenmedewerkers om melding te doen van verdachte zaken.

Sinds de eerste aanhoudingen in juli van afgelopen jaar doet een rechercheteam uitgebreid onderzoek naar de import van cocaïne via het Vlissingse havengebied. Na deze actiedag zijn nog enkele mensen aangehouden. Het team heeft tijdens het onderzoek al informatie verzameld onder andere afkomstig uit het Encrochat-onderzoek van de Landelijke Eenheid. Maar de politie vermoedt dat nog veel meer informatie beschikbaar is en hoopt dat medewerkers deze kennis willen delen. Dat kan volledig anoniem!

Bannering
Gedurende verschillende tijdsperioden zal de politie de komende dagen in en rond het havengebied digitale banners inzetten. Deze verschijnen op de smartphone, laptop, tablet of desktop en bevatten een oproep om informatie te delen. De politie benadrukt dat cocaïnehandel een ernstig misdrijf is en dat corrupte havenarbeiders hierbij een belangrijke rol spelen. Op vrijdag 8 januari moeten acht mannen, die momenteel nog vast zitten, pro forma voor de rechter verschijnen. Dan wordt er beslist over hun voorarrest. Wie informatie anoniem wil delen, kan terecht bij het Zeeuwse team criminele inlichtingen (TCI). Een gesprek met een rechercheur van TCI is volledig anoniem. Hoe gaat dat dan? Bel het algemene nummer van de politie: 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen. De medewerker(st)er van het servicecentrum stelt enkele gerichte vragen en helpt de beller dan anoniem verder. Meer informatie over deze werkwijze van TCI staat op Politie.nl.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner