Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ARAS

Seris

Connect Security

Secusoft

Centurion

VEB

Brivo

Optex

OSEC

CSL

Regio Control Veldt

Uniview

Eagle Eye Networks

Ajax Systems

EAL

NIBHV

CDVI

Bydemes

ASSA ABLOY

Dero Security Products

Hanwha Vision Europe

20face

Advancis

Hikvision

NetworxConnect

Eizo

Nimo Drone Security

VBN

Lobeco

Explicate

SmartCell

ASIS

Kiwa

Bosch Security Systems

VideoGuard

SOBA

Service Centrale Nederland

Securitas

Nenova

Alarm Meldnet

Seagate

Crown Security Services

Unii

Milestone

Paxton

Genetec

VAIBS

2N

Oribi ID Solutions

SMC Alarmcentrale

GFT

BHVcertificaat.online

HID

IDIS

G4S

HD Security

Avigilon Alta

CardAccess

JMB Groep

Masset Solutions

Akuvox

DZ Technologies

De Beveiligingsjurist

Sequrix

Add Secure

i-Pro

Trigion

ADI

Nimo Dog Security

Multiwacht

Top Security

Gold-IP

RoSecure

SmartSD

Traka ASSA ABLOY

Paraat

PG Security Systems

Alphatronics

VVNL

Integrale beveiligingstechniek voor grootste winkelcentrum

25 maart 2021
Redactie
14:51

Ruim zes jaar nadat de eerste schop in de grond ging is recent het grote, nieuwe winkelcentrum Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam geopend. Hacousto Protec is betrokken als integrator en leverde tal van de modernste beveiligingsinstallaties voor het project.

Binnen het grootschalige project komen alle specialismen van Hacousto Protec samen. Brandmeldinstallaties (BMI) met digitale brandweerpanelen, aspiratiedetectie en thermische glasvezel, een ontruimingsinstallatie type A (gesproken woord), intercomsysteem, muziekinstallatie, inbraakdetectie, videomanagementsystemen en een volledig geïntegreerd en beveiligd netwerk. Dit grootschalige project voerde Hacousto Protec uit met Energietechiek als opdrachtgever en installateur.

Gefaseerde realisatie
De beveiligingseisen zijn vertaald naar een installatie die voorziet in veiligheid voor publiek, winkeliers en alle overige gebruikers van het gebouw. De realisatie van de beveiligingssystemen is drie jaar geleden gestart in het bouwdeel Fresh! Na ingebruikname van Fresh! is de realisatie van de systemen gelijk opgegaan met de bouw van de overige onderdelen van het winkelcentrum. De vele wijzigingen van de bouwkundige indeling en gebruiksvergunningen per winkel, maken het proces van realisatie niet eenvoudig. Het snel moeten opvolgen van wijzigingen om te komen tot een tijdige ingebruikname was een behoorlijke uitdaging. Door zichzelf slim te organiseren en de inzet van een kundig en gemotiveerd team is dit Safe, Secure en On Time gelukt, aldus Hacousto Protec.

Duizenden componenten
In het winkelcentrum installeerde Hacousto Protec achttien brandmeldcentrales, 1406 rookmelders, 884 handmelders, 52 rookaanzuigsystemen, 358 sprinklers, 8 kilometer glasvezeldetectie, vijf brandweerpanelen, 36 ontruimingscentrales, 3199 luidsprekers, twaalf muziekversterkers, 450 muziekluidsprekers, 517 inbraak-deurcontacten, 399 inbraakdetectoren, 435 camera’s en 228 intercomposten.

Lees hier het hele verhaal.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner