Beveiliging nieuws

Onze partners

Gold-IP

OSEC

IDIS

Regio Control Veldt

2N

Seagate

VEB

ASIS

SmartSD

Paxton

SMC Alarmcentrale

Explicate

Top Security

VVNL

ADI

Paraat

Centurion

SmartCell

Brivo

Crown Security Services

Dero Security Products

NIBHV

Masset Solutions

Seris

Avigilon Alta

Genetec

EAL

Eagle Eye Networks

Eizo

HD Security

PG Security Systems

Hikvision

CardAccess

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

i-Pro

Connect Security

Advancis

Securitas

NetworxConnect

Akuvox

Bosch Security Systems

Service Centrale Nederland

SOBA

RoSecure

CSL

Multiwacht

Sequrix

VideoGuard

G4S

Bydemes

Kiwa

JMB Groep

MPL

CDVI

Milestone

Optex

GFT

Hanwha Vision Europe

Alphatronics

Lobeco

Alarm Meldnet

Nimo Dog Security

20face

Unii

Nimo Drone Security

DZ Technologies

Trigion

Ajax Systems

Oribi ID Solutions

Nenova

Add Secure

VAIBS

HID

VBN

BHVcertificaat.online

ARAS

De Beveiligingsjurist

Secusoft

Uniview

VNG actualiseert Kernbeleid Veiligheid

30 maart 2021
Redactie
08:32

Het veiligheidsdomein is enorm in beweging. Het vraagt veel van de gemeentelijke organisatie om het overzicht te behouden en om met het veiligheidsbeleid op een goede manier daarop in te spelen. Het Kernbeleid Veiligheid van de VNG is ontwikkeld om gemeenten daarbij te helpen.

Ter ondersteuning van het opstellen van een integraal veiligheidsplan voor de komende 4 jaar biedt de VNG gemeenten een geactualiseerde versie van de methode Kernbeleid Veiligheid. Het Kernbeleid Veiligheid definieert het integrale veiligheidsterrein, brengt partijen bij elkaar en heeft een uitgewerkt stappenplan voor de voorbereiding, vaststelling en operationalisering van een solide meerjarig veiligheidsbeleid. Voor elke stap zijn modeldocumenten en formats/tools beschikbaar. Verder zijn de belangrijkste veiligheidsthema’s uitgewerkt. Bij elk veiligheidsthema worden onder meer de rol van de gemeente, partners in de aanpak en mogelijke maatregelen benoemd. Daarnaast zijn per thema verwijzingen opgenomen naar websites, modellen en goede voorbeelden.

Actuele thema’s
De methode is nu voor de zesde keer geactualiseerd. In elke editie worden ook enkele actuele strategische, domeinoverstijgende thema’s behandeld. In de nieuwste editie is gekozen voor de thema’s ‘Gedigitaliseerde criminaliteit’, ‘Zorg en Veiligheid’ en ‘Informatiepositie’. Ook komen de eerste ervaringen aan de orde die met de aanpak van COVID-19 zijn opgedaan.
Het dashboard Openbare orde en veiligheid op Waarstaatjegemeente.nl is aangepast om meer in lijn te komen met de handreiking Kernbeleid veiligheid. Er is aangesloten in terminologie, indeling (de kopjes) en inhoud (aantal nieuwe indicatoren), voor zover de voor gemeenten voor hun IVP relevante data openbaar zijn en voor alle gemeenten beschikbaar.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

MPL

Wordt een partner