Beveiliging nieuws

Onze partners

SmartSD

ASSA ABLOY

ASIS

Brivo

VideoGuard

Akuvox

Multiwacht

2N

CardAccess

Gold-IP

Explicate

NetworxConnect

20face

Paxton

VBN

Alarm Meldnet

Hikvision

CSL

Nenova

MPL

Oribi ID Solutions

SMC Alarmcentrale

Advancis

Crown Security Services

VAIBS

Seris

Genetec

Eagle Eye Networks

ARAS

Kiwa

Hanwha Vision Europe

Bosch Security Systems

Centurion

IDIS

CDVI

Unii

Securitas

VVNL

DZ Technologies

ADI

VEB

Regio Control Veldt

Secusoft

Nimo Dog Security

Nimo Drone Security

HID

Bydemes

Ajax Systems

Alphatronics

Trigion

Traka ASSA ABLOY

SmartCell

De Beveiligingsjurist

Milestone

i-Pro

Sequrix

GFT

HD Security

JMB Groep

Paraat

Lobeco

G4S

Avigilon Alta

EAL

BHVcertificaat.online

PG Security Systems

OSEC

Eizo

NIBHV

Uniview

Add Secure

Optex

Top Security

Connect Security

Dero Security Products

Service Centrale Nederland

RoSecure

Masset Solutions

SOBA

Seagate

Douane voortaan in het blauw

21 april 2021
Redactie
13:38

De Douane neemt donderdag 22 april een nieuw uniform in gebruik dat de zichtbaarheid en herkenbaarheid van medewerkers langs de grens en op andere toezichtterreinen versterkt. Het is ontworpen door Mart Visser en heeft als opmerkelijkste verandering dat de kleur groen is ingeruild voor blauw.

Blauw staat volgens de douane voor betrouwbaarheid en gezag en werd ook in vroegere tijden door deze dienst gedragen. “Dit blauwe uniform versterkt onze uitstraling, zichtbaarheid en herkenbaarheid”, zegt Nanette van Schelven, directeur-generaal van de Douane. “Het is bovendien functioneel, comfortabel en weerspiegelt de moderne organisatie die de Douane is.”

Uitstraling
De Douane vroeg Mart Visser, die veel ervaring heeft met bedrijfskleding, een uniform te ontwerpen dat recht doet aan het veelzijdige werk van ruim 3000 douaniers. Het uniform is uitgevoerd in tien verschillende uitingen en is zowel in koude winters als hete zomers optimaal te gebruiken, ook voor de douaniers in Caribisch Nederland. De grootste verandering is de keuze voor de kleur blauw. “Bij de zichtbaarheid en de herkenbaarheid die de douane wenst, past deze blauwe kleur veel beter”, zegt ontwerper Mart Visser. “Ik heb ook geprobeerd de grote betrokkenheid die douane-mensen hebben bij hun werk terug te laten komen in dit ontwerp; het uniform versterkt de uitstraling van de douanier.”

Comfort en functionaliteit
Het oude uniform werd 17 jaar geleden ontworpen en voldeed niet meer aan de eisen die aan bedrijfskleding worden gesteld. Het nieuwe uniform is ontworpen om met name rekening met het dagelijks gebruik van douaniers die fysiek toezicht houden in de havens en op andere toezichtgebieden. Er is gekozen voor materiaal dat comfort en functionaliteit biedt waardoor douane-medewerkers er graag in werken. “Dit uniform zit gewoon heel erg lekker en heeft een stoere uitstraling dus het geeft mij ook extra plezier om mijn werk te doen”, zegt douanier Niels, die ook te zien is in de televisieserie ‘Douane in Actie’.

Aandacht voor duurzaamheid
Voor het nieuwe uniform is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede en duurzame materialen, met name gerecycled polyester en organisch katoen. De bestaande uniformen worden ingezameld en naar een sociale werkplaats gebracht. Waar mogelijk worden de kledingstukken heel gelaten en opnieuw gebruikt. De douanekenmerken worden wel verwijderd. Van niet herbruikbare kledingstukken wordt 99 procent als grondstof hergebruikt.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner