Beveiliging nieuws

Onze partners

DZ Technologies

Secusoft

De Beveiligingsjurist

Ajax Systems

2N

Unii

VideoGuard

BHVcertificaat.online

Centurion

Uniview

Add Secure

SMC Alarmcentrale

CDVI

Akuvox

Connect Security

Sequrix

CardAccess

Paxton

Optex

HID

Bosch Security Systems

Eizo

Hanwha Vision Europe

Nenova

CSL

G4S

VVNL

Eagle Eye Networks

Explicate

Dero Security Products

Seagate

RoSecure

Gold-IP

Bydemes

Lobeco

VEB

Crown Security Services

SmartSD

Advancis

Trigion

PG Security Systems

Oribi ID Solutions

SmartCell

Genetec

IDIS

OSEC

Avigilon Alta

Kiwa

Nimo Drone Security

Brivo

ASSA ABLOY

Masset Solutions

HD Security

GFT

JMB Groep

EAL

Alphatronics

Milestone

Nimo Dog Security

Paraat

20face

Seris

Regio Control Veldt

ARAS

ASIS

i-Pro

Service Centrale Nederland

Hikvision

VAIBS

SOBA

ADI

Alarm Meldnet

Top Security

VBN

Securitas

NetworxConnect

NIBHV

Multiwacht

Traka ASSA ABLOY

Supportercafés bestookt met vuurwerkbommen

8 mei 2021
Redactie
07:37

Voetbalgeweld lijkt een nieuwe dimensie gekregen te hebben, nu stadions al lange tijd gesloten zijn voor het publiek. Onder andere twee cafés van Feyenoord-fans werden de laatste dagen getroffen door vuurwerkbommen en in de nacht van vrijdag op zaterdag moest een café van Ajax-supporters er aan geloven.

De politie heeft inmiddels een 21-jarige Amsterdammer aangehouden die mogelijk betrokken is bij de explosies in Rotterdam. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Explosies
In de afgelopen week werden bewoners in verschillende delen van Rotterdam opgeschrikt door explosies. In de nacht van 4 op 5 mei waren een café aan de Bierens de Haanweg en het portiek van een woning aan de Ranonkelstraat doelwit. In de nacht van donderdag op vrijdag was het raak bij een café aan het Kreekplein en bij zowel een portiek op de Forelstraat als een portiek op Blecourtstraat. De schade was groot, maar gelukkig raakte er niemand gewond. Het onderzoek leidde vrijdag naar de 21-jarige verdachte. Onderzocht wordt wat het motief was van de verdachte. Het onderzoek naar deze reeks explosies gaat dan ook onverminderd verder.

Wraak
Kennelijk riepen de explosies in Rotterdam wraaklust op, want in de nacht van vrijdag op zaterdag ontplofte in de Balboastraat in Amsterdam een vuurwerkbom bij café Vak West, waar onder normale omstandigheden veel Ajax-supporters komen. Ook bij deze explosie vielen geen gewonden, maar werd wel een raam vernield. Een rolluik aan de binnenzijde voorkwam dat ook het interieur werd vernield. De politie houdt er rekening mee dat er een verband is tussen de aanslagen van de afgelopen week en dat het geweld te maken heeft met de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord, die zondagmiddag in de Rotterdamse Kuip wordt gespeeld.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner