Beveiliging nieuws

Onze partners

Bydemes

Dero Security Products

Kiwa

Masset Solutions

Hikvision

Trigion

Regio Control Veldt

Centurion

CDVI

ASSA ABLOY

Add Secure

Connect Security

Securitas

NIBHV

VAIBS

Oribi ID Solutions

Nimo Dog Security

EAL

SMC Alarmcentrale

Paxton

Avigilon Alta

Multiwacht

VideoGuard

RoSecure

Sequrix

SOBA

Nimo Drone Security

DZ Technologies

2N

ASIS

VVNL

i-Pro

Alphatronics

Lobeco

VEB

Crown Security Services

HID

Top Security

Hanwha Vision Europe

JMB Groep

PG Security Systems

Eizo

Genetec

Secusoft

Akuvox

Explicate

NetworxConnect

GFT

Brivo

SmartSD

Ajax Systems

ADI

Nenova

Unii

Service Centrale Nederland

G4S

De Beveiligingsjurist

OSEC

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

Optex

CardAccess

Advancis

Paraat

20face

Seagate

ARAS

Milestone

CSL

Uniview

BHVcertificaat.online

Bosch Security Systems

VBN

Gold-IP

Alarm Meldnet

Eagle Eye Networks

HD Security

IDIS

Seris

Facilicom Group verkoopt Britse en Ierse activiteiten

12 mei 2021
Redactie
15:12

Facilicom Group verkoopt zijn beveiligings- schoonmaakactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland aan Kingdom Services Group. Als reden noemt het bedrijf de onmogelijkheid om een marktleidende positie te veroveren. 

Facilicom Group heeft als strategisch uitgangspunt dat al zijn bedrijven een toppositie in facilitaire dienstverlening moeten nastreven. Het bedrijf zegt in Nederland met zijn activiteiten tot de topspelers te behoren. Bovendien is het actief in alle domeinen van de facilitaire wereld. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland was Facilicom alleen actief in schoonmaak- en beveiligingsdiensten. Met een omzet van ongeveer 50 miljoen euro en een personeelsbestand van 2.000 medewerkers pasten de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland naar eigen zeggen niet in meer in de strategie van de Group. De afstand naar de top van de facilitaire dienstverlening in het Verenigd Koninkrijk is een grote, zo stelt het bestuur in een verklaring.

Focus op Nederland én België
Om die redenen heeft Facilicom Group dan ook besloten zijn activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland af te stoten en zich volledig te focussen op zijn activiteiten in Nederland en België. In België is het portfolio weliswaar eveneens beperkt, maar daar ziet Facilicom ruimte om ook op de andere activiteiten tot de top te gaan behoren. In Kingdom Services Group zegt Facilicom voor de medewerkers én opdrachtgevers in Groot-Brittannië en Ierland een waardige partij te hebben gevonden. Kingdom is volgens Facilicom een familiebedrijf met waarden die aansluiten bij die van het eigen bedrijf. Daar waar Kingdom dominant actief is in de beveiliging, is Facilicom dat in het Verenigd Koninkrijk en Ierland in de schoonmaak. Beide organisaties vullen elkaar, voor wat betreft het portfolio, dus mooi aan. Alle medewerkers, inclusief management, zijn overgegaan naar Kingdom Services Group.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner