Beveiliging nieuws

Onze partners

NetworxConnect

SOBA

G4S

Brivo

Centurion

BHVcertificaat.online

Securitas

Genetec

Oribi ID Solutions

Explicate

Service Centrale Nederland

20face

VVNL

JMB Groep

CSL

EAL

Nenova

VEB

HD Security

Unii

Hanwha Vision Europe

VAIBS

Paxton

Seagate

Dero Security Products

De Beveiligingsjurist

HID

Add Secure

Bydemes

Bosch Security Systems

Eizo

Optex

CDVI

i-Pro

Gold-IP

Top Security

CardAccess

MPL

Traka ASSA ABLOY

Alphatronics

ADI

Nimo Dog Security

RoSecure

Akuvox

Lobeco

Paraat

Advancis

Eagle Eye Networks

NIBHV

Alarm Meldnet

Sequrix

SMC Alarmcentrale

OSEC

ARAS

Masset Solutions

Secusoft

Seris

SmartCell

Milestone

Regio Control Veldt

Hikvision

VBN

ASIS

DZ Technologies

IDIS

2N

SmartSD

Kiwa

Avigilon Alta

Trigion

Multiwacht

Connect Security

ASSA ABLOY

PG Security Systems

VideoGuard

Ajax Systems

Uniview

Nimo Drone Security

Crown Security Services

GFT

Privacywaakhond wil budget van 100 miljoen euro

19 mei 2021
Redactie
14:38

De groei van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is volgens deze organisatie noodzakelijk vanwege de snel digitaliserende samenleving. Alleen met een sterke privacywaakhond kan Nederland verantwoord economisch blijven groeien en verder digitaliseren en innoveren.

De AP wil naar een structurele financiering van 100 miljoen euro, vergelijkbaar met het budget van andere Nederlandse toezichthouders. Dat staat in de position paper van de AP die vandaag naar de informateur is gestuurd. Nederland zou een sterke privacywaakhond nodig hebben om de voortrekkersrol te kunnen blijven vervullen als een van de meest gedigitaliseerde én innovatieve landen ter wereld. Dat vraagt dat burgers en bedrijven zich veilig online kunnen bewegen en vertrouwen blijven houden in de overheid.

Goed onderbouwde discussie
De position paper is bedoeld om bij te dragen aan een goed onderbouwde discussie tijdens de formatieonderhandelingen en het debat over de Voorjaarsnota 2021. Dat is belangrijk omdat in de formatie van een nieuw kabinet bestuurlijke keuzes worden gemaakt voor de komende jaren. Digitalisering – en de impact daarvan op de samenleving – speelt daarin een belangrijke rol.
De position paper van de AP sluit aan op twee recente moties van de Tweede Kamer. Begin 2021 riep de Tweede Kamer het demissionaire kabinet op om onafhankelijk onderzoek van KPMG naar de taken en middelen van de AP om te zetten in beleid en het geschetste groeipad voor de AP naar 470 fte in 2025 te volgen.
Inmiddels is het formatieproces van start gegaan. Het organiseren van tegenmacht speelt een prominente rol in het politieke en maatschappelijke debat over een nieuwe bestuurscultuur. In die context heeft de Tweede Kamer een oproep gedaan om, in lijn met de eerdere motie, te investeren in de AP en zo tegenmacht binnen onze democratie te waarborgen.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

Videoguard

MPL

Suricat

Wordt een partner