Beveiliging nieuws

Onze partners

NIBHV

Alarm Meldnet

OSEC

Brivo

Nimo Drone Security

Dahua

Service Centrale Nederland

Add Secure

2N

Eizo

Milestone

Bosch Security Systems

Advancis

Explicate

VAIBS

Hikvision

Centurion

Hanwha Vision Europe

ADI

Paxton

HID

Gold-IP

Bydemes

20face

SMC Alarmcentrale

Crown Security Services

CardAccess

Nimo Dog Security

VideoGuard

i-Pro

SmartSD

Uniview

CDVI

VVNL

ASIS

Ajax Systems

VEB

RoSecure

Traka ASSA ABLOY

GFT

Oribi ID Solutions

Secusoft

Sequrix

Akuvox

DZ Technologies

Avigilon Alta

JMB Groep

Multiwacht

Seris

Regio Control Veldt

ASSA ABLOY

Paraat

Eagle Eye Networks

Kiwa

Seagate

Lobeco

Trigion

BHVcertificaat.online

NetworxConnect

De Beveiligingsjurist

Unii

Dero Security Products

ARAS

Genetec

VBN

IDIS

SmartCell

Nenova

SOBA

Masset Solutions

EAL

CSL

HD Security

MPL

Optex

PG Security Systems

G4S

Connect Security

Alphatronics

Securitas

Top Security

Lobeco introduceert Cerberus FIT 2.0 brandmeldcentrale

20 mei 2021
Redactie
13:40

Met Cerberus FIT 2.0 introduceert Siemens een brandmeldcentrale die qua prijs en functionaliteit zeer geschikt is voor toepassing in kleine en middelgrote gebouwen. Parallel hieraan wordt de nieuwe Cerberus FIT-melderlusperiferie gepresenteerd, zo laat distributeur Lobeco weten.

Naast Cerberus PRO voor grote en complexe gebouwen levert Siemens sinds enkele jaren de brandmeldcentrales Cerberus FIT met één lus voor kleinschalige en middelgrote gebouwen. Deze stand-alone brandmeldcentrales worden onder meer toegepast in scholen, bedrijfsgebouwen, winkels, kleinschalige zorginstellingen en hotels.

Twee melderlussen
Vanaf mei is er ook een Cerberus FIT-centrale met twee melderlussen verkrijgbaar. Deze kan grotere objecten bewaken dan de Cerberus FIT-centrale met één lus. Bovendien levert Siemens de nieuwe lijn met Cerberus FIT-periferie. Het gaat om betrouwbare en bewezen detectie- en signaleringstechnologie die volgens Lobeco goed aansluit bij de behoeften van eigenaren en beheerders van kleine en middelgrote gebouwen. De nieuwe lijn is een stuk voordeliger dan de Cerberus PRO-lijn en bedoeld voor standaard toepassingen zoals in kantoren, scholen en verzorgingstehuizen.

Laagdrempelig
De nieuwe centrale en veldcomponenten zijn snel een eenvoudig in bedrijf te nemen. Installateurs die ervaring hebben met brandmeldtechniek kunnen met een korte training direct aan de slag: men realiseert een storingsvrije melderlus, sluit deze aan op de centrale, leest de melderlus met autoconfiguratie in en de brandmeldcentrale is in bedrijf. Alleen klant-specifieke zaken zoals ruimteteksten en sturingen moeten door de inbedrijfsteller worden ingevoerd. Ook dit is volgens de distributeur eenvoudig uit te voeren met de web-based online of offline software.

Slimme combinaties
Door de ondersteuning van diverse soorten bekabeling is de brandmeldcentrale geschikt voor migraties. Men kan er tot 252 brandmelders op aansluiten. De nieuwe Cerberus FIT-melders kunnen gecombineerd met de Cerberus PRO-periferie worden toegepast. Dit maakt slimme combinaties mogelijk. Zo kan men voor ‘moeilijke’ ruimten zoals keukens, hotelkamers, werkplaatsen en ruimten in de buurt van badkamers de intelligente ASA-melders uit de Cerberus PRO-lijn voor betrouwbare detectie gebruiken en voor de overige ruimten de Cerberus FIT-melders.

Ontruiming
De Cerberus FIT MP2 is ontworpen conform de NEN2575 voor ontruiming. Afhankelijk van het type gebouw kan men kiezen voor ontruiming via stil alarm, slow whoop of gesproken woord. Dit laatste is onder meer interessant in openbare gebouwen of hotels met internationale gasten. Voor toepassing in zorgomgevingen met niet-zelfredzame personen heeft de centrale een ESPA-interfacekaart voor de communicatie met piepersystemen.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

Videoguard

MPL

Suricat

Wordt een partner