Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Paxton

Crown Security Services

Securitas

Bosch Security Systems

Traka ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

VBN

Trigion

SMC Alarmcentrale

JMB Groep

Uniview

CSL

Connect Security

Oribi ID Solutions

Add Secure

IDIS

NetworxConnect

Eagle Eye Networks

CDVI

Advancis

Milestone

G4S

Seagate

Lobeco

Paraat

Secusoft

RoSecure

Explicate

NIBHV

GFT

CardAccess

Unii

Seris

Avigilon Alta

OSEC

DZ Technologies

VEB

Akuvox

i-Pro

VAIBS

De Beveiligingsjurist

SmartCell

Centurion

VideoGuard

Dero Security Products

Alarm Meldnet

Top Security

Nimo Dog Security

BHVcertificaat.online

Bydemes

SmartSD

Eizo

ASIS

Multiwacht

Ajax Systems

HD Security

Nimo Drone Security

VVNL

ARAS

EAL

Sequrix

Nenova

ADI

Kiwa

Brivo

PG Security Systems

SOBA

Genetec

Alphatronics

2N

Regio Control Veldt

Masset Solutions

20face

Optex

ASSA ABLOY

Service Centrale Nederland

Gold-IP

HID

Hikvision

Overheid zendt NL-Alert testbericht op maandag 7 juni

6 juni 2021
Redactie
17:44

Op maandag 7 juni verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Zo kan iedereen ervaren hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet op de mobiele telefoon. NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat waarschuwt en informeert over noodsituaties in de buurt.

NL-Alert waarschuwt en informeert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Bijvoorbeeld bij een grote brand op een industrieterrein, onverwacht noodweer of een giftige stofwolk na een explosie. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat de ontvanger moet doen en waar hij meer informatie en updates kan vinden. Wie een NL-Alert ontvangt, dient het bericht direct te lezen, in actie te komen en mensen in de omgeving te helpen.

Zo ontvang je een NL-Alert
Wie een NL-Alert binnenkrijgt hoort een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal berichtje. Het NL-Alert is direct op het beginscherm van de mobiele telefoon te zien.
Voor het ontvangen van NL-Alert hoeft niets ingesteld te worden op de mobiele telefoon. Het is gratis en anoniem, het telefoonnummer blijft onbekend. De NL-Alert wordt ook ontvangen als het mobiele netwerk overbelast is. Naast NL-Alert op de mobiel, is de NL-Alert ook te zien op steeds meer digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer en digitale reclameborden.

Hoe zendt de overheid NL-Alert uit
De overheid kan NL-Alert uitzenden via alle zendmasten van Nederlandse telecomproviders. Tijdens een noodsituatie bepaalt de lokale veiligheidsregio in welk gebied het NL-Alert uitgezonden moet worden. Dit is afhankelijk van de plek van het incident, maar bijvoorbeeld ook van hoe de wind staat. Een gevaarlijke gifwolk kan door de wind een plaats bereiken die mogelijk kilometers verderop ligt. De gezamenlijke meldkamer van de politie, brandweer en ambulance stelt het NL-Alert tekstbericht op. Zij zenden dit vervolgens uit naar alle zendmasten in het betreffende gebied. Wie verbonden is met een zendmast in dit betreffende gebied ontvangt het NL-Alert.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner