Beveiliging nieuws

Onze partners

VAIBS

Kiwa

CDVI

Paraat

VEB

ADI

Nimo Drone Security

ARAS

RoSecure

Ajax Systems

Bosch Security Systems

IDIS

OSEC

ASIS

Unii

20face

CardAccess

NIBHV

Advancis

Avigilon Alta

SmartSD

Optex

HID

SmartCell

Brivo

VVNL

Seris

i-Pro

ASSA ABLOY

Dero Security Products

Eizo

Alphatronics

Oribi ID Solutions

VideoGuard

Multiwacht

Gold-IP

Trigion

2N

Masset Solutions

Hanwha Vision Europe

Explicate

Paxton

Bydemes

PG Security Systems

G4S

NetworxConnect

DZ Technologies

Sequrix

De Beveiligingsjurist

GFT

EAL

BHVcertificaat.online

CSL

Seagate

JMB Groep

SMC Alarmcentrale

Genetec

Lobeco

Regio Control Veldt

Centurion

Alarm Meldnet

HD Security

Nimo Dog Security

Traka ASSA ABLOY

Akuvox

Connect Security

VBN

Hikvision

Crown Security Services

SOBA

Add Secure

Top Security

Secusoft

Nenova

Milestone

Uniview

Service Centrale Nederland

Eagle Eye Networks

Securitas

Internationale samenwerking voor veilig verloop EK

11 juni 2021
Redactie
08:35

Met wedstrijden in heel Europa, is intensieve internationale samenwerking tussen politiekorpsen van het grootste belang voor een veilig verloop van het EK voetbal. Om snel informatie tussen deelnemende landen te kunnen delen, is tussen 11 juni en 11 juli een International Police Cooperation Centre (IPCC) bij Europol ingericht, dat door de Nederlandse politie wordt gecoördineerd.

Het International Police Cooperation Centre bij Europol dient als een centraal informatieknooppunt en biedt in totaal onderdak aan 45 politiemedewerkers uit de 24 deelnemende landen. De 45 politiemedewerkers zijn door de samenwerking in het IPCC in staat 24/7 gemakkelijk en snel informatie uit te wisselen. De landen verzamelen met name informatie die nodig is voor het handhaven van de openbare orde.

Goede informatiepositie
Namens de Nederlandse politie is Max Daniel directeur van de staf van het IPCC. Hij benadrukt het belang van een goede informatiepositie voor een veilig verloop van het EK: “Het combineren van informatie over openbare orde, supporters, verblijfsplaatsen en reisbewegingen over de weg, door de lucht en over het spoor zorgt voor een actueel en compleet veiligheidsbeeld. Deelnemende landen kunnen in het IPCC eenvoudig informatie met elkaar delen, dat is ook in het verleden al vaker zeer waardevol gebleken. Politiemedewerkers van alle deelnemende landen doen er alles aan om een zo veilig mogelijk Europees Kampioenschap neer te zetten.”

Deelnemers
De aan het IPCC deelnemende landen zijn: Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Zweden, Azerbeidzjan, Noord-Macedonië, Rusland, Zwitserland, Turkije, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk en Nederland. De aan het IPCC deelnemende organisaties zijn INTERPOL en de UEFA.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner