Beveiliging nieuws

Onze partners

Unii

RoSecure

HID

Oribi ID Solutions

Traka ASSA ABLOY

ADI

Eizo

Regio Control Veldt

NetworxConnect

Add Secure

CSL

VBN

Sequrix

Hanwha Vision Europe

Uniview

Milestone

GFT

G4S

BHVcertificaat.online

i-Pro

Avigilon Alta

NIBHV

Secusoft

Nenova

DZ Technologies

IDIS

Genetec

VVNL

CardAccess

Securitas

Nimo Drone Security

Akuvox

Kiwa

Seris

VAIBS

MPL

Masset Solutions

VEB

ARAS

Crown Security Services

2N

Paxton

20face

SmartCell

De Beveiligingsjurist

Ajax Systems

HD Security

Service Centrale Nederland

VideoGuard

SOBA

Brivo

OSEC

SMC Alarmcentrale

Bydemes

Lobeco

Paraat

Connect Security

Alarm Meldnet

Gold-IP

JMB Groep

Alphatronics

Advancis

Nimo Dog Security

Seagate

PG Security Systems

Explicate

ASSA ABLOY

Centurion

Hikvision

ASIS

Multiwacht

EAL

Eagle Eye Networks

Trigion

CDVI

Optex

Top Security

SmartSD

Dero Security Products

Bosch Security Systems

Tweede Kamer wil Amber Alert behouden

24 juni 2021
Redactie
06:30

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer steunt een motie van Joost Eerdmans van JA21 om Amber Alert in stand te houden. De politie vindt dat meldingen van vermiste kinderen net zo goed via Burgernet verspreid kunnen worden en minister Grapperhaus is het daarmee eens. Daarom zou Amber Alert op 22 juli moeten stoppen.

Amber Alert wordt geëxploiteerd door het bedrijf Netpresenter en kost de overheid 1,1 miljoen euro per jaar. Te duur, vinden de politie en de minister. Voor 200.000 euro kan de functionaliteit van het systeem in Burgernet worden geïntegreerd, wat dus een forse besparing oplevert. Toch ziet de meerderheid van het parlement geen enkele reden om Amber Alert in de ‘prullenbak’ te gooien. Behalve JA21, vinden VVD, D66, PvdA, SP en Denk dat het meldingensysteem onder de huidige, bekende naam actief moet blijven. De Kamerleden vrezen dat het anders moeilijker wordt om burgers in te zetten bij de opsporing van vermiste en ontvoerde kinderen. Amber Alert wordt daar zo’n twintig keer per jaar voor ingezet.

Buitenland
Amber Alert is volgens Eerdmans niet te vergelijken met Burgernet. Het zou een veel groter bereik hebben, evenals betere resultaten en het werkt internationaal. Burgernet heeft weinig nut als een kind naar het buitenland wordt ontvoerd. De leider van JA21 vindt dat het eerst nog maar eens bewezen moet worden dat het opsporen van verdwenen kinderen ook bij Burgernet een succes wordt. Hij noemt dat systeem meer iets voor de huis-, tuin- en keukenvermissingen. Daarom roept hij het kabinet op om het contract tussen de politie en Netpresenter voor bepaalde tijd te verlengen. Wel moet het bedrijf samen met de politie voor 1 oktober een constructie bedenken waarbij de voordelen van Amber Alert zo veel mogelijk behouden blijven. Directeur en oprichter Frank Hoen van Amber Alert zegt open te staan voor een constructief en positief gesprek met de politie. Volgens hem is het systeem bekend bij 95 procent van de Nederlanders. Hij wijst erop dat het veel verder gaat dan Burgernet, onder andere omdat er duizenden internationale organisaties bij betrokken zijn. Hoen hoopt een mogelijkheid te vinden om slim te kunnen samenwerken met Burgernet, zodat beide elkaar kunnen aanvullen en versterken.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

MPL

Seagate

Suricat

Wordt een partner