Beveiliging nieuws

Onze partners

EAL

CSL

Paraat

Brivo

Trigion

Securitas

VAIBS

HID

DZ Technologies

Seris

Regio Control Veldt

OSEC

VBN

NetworxConnect

Dero Security Products

Nimo Dog Security

Centurion

SMC Alarmcentrale

Akuvox

JMB Groep

BHVcertificaat.online

Nenova

Oribi ID Solutions

Nimo Drone Security

HD Security

Sequrix

Connect Security

VideoGuard

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

Masset Solutions

ASSA ABLOY

MPL

Bosch Security Systems

RoSecure

Seagate

Unii

Multiwacht

G4S

Avigilon Alta

De Beveiligingsjurist

Service Centrale Nederland

PG Security Systems

Eizo

Genetec

GFT

Lobeco

SmartSD

CDVI

Gold-IP

Add Secure

Top Security

Kiwa

SOBA

Alphatronics

Secusoft

Uniview

Explicate

Ajax Systems

Alarm Meldnet

ADI

VVNL

Paxton

Hanwha Vision Europe

ARAS

VEB

2N

Eagle Eye Networks

20face

IDIS

Milestone

Crown Security Services

Optex

NIBHV

i-Pro

CardAccess

Advancis

Hikvision

Bydemes

ASIS

Security & Safety Things gaat verder als Azena

23 september 2021
Redactie
09:06

Security & Safety Things, dat een universeel besturingssysteem voor slimme IP-camera’s brengt, maakt bekend dat het de naam heeft gewijzigd in Azena. Zo verwacht men sneller de naamsbekendheid te kunnen vergroten en een sterkere marktpositie te krijgen.

Sinds de start in 2018 groeide het door Bosch opgerichte bedrijf uit tot een organisatie met meer dan 120 medewerkers. Het heeft een hoofdkantoor in München, een ontwikkelingscentrum op Strijp in Eindhoven en een Innovatie Accelerator-faciliteit in Pittsburgh. Het Azena-platform bestaat uit een open besturingssysteem voor camera’s en een Application Store met bijna honderd videoanalyse-apps op basis van kunstmatige intelligentie (AI). Deze techniek stelt slimme camera’s in staat om tegelijkertijd meerdere apps – direct op het apparaat – te laten draaien. Integrators kunnen flexibel apps toevoegen of wijzigen op één of meerdere camera’s, afgestemd op de behoefte van hun klanten. Men kan inmiddels kiezen uit vijftien modellen camera’s van zes verschillende fabrikanten, in diverse uitvoeringen.

Veertig verschillende toepassingen
“Systeemintegrators spelen een cruciale rol in het verbinden van de camerasystemen op ons platform”, zegt Hartmut Schaper, chief executive officer van Azena. “De naam Azena positioneert ons steviger in de markt en helpt ons een betere naamsbekendheid te genereren.” De Azena Application Store bevat nu apps voor meer dan veertig verschillende toepassingen in ten minste 25 verschillende verticale markten. Mogelijkheden zijn onder andere traditionele perimeterbeveiliging, preventie van derving in de detailhandel en bezettingsmanagement in stadions. Zo gebruikt het Amerikaans professionele hockeyteam Pittsburgh Penguins het Azena-platform voor het monitoren van drukte bij de ingangen van het stadion, kentekenplaatherkenning ten behoeve van efficiënter parkeren en heat mapping voor betere positionering van verkooppunten voor fan merchandise.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner