Beveiliging nieuws

Onze partners

Connect Security

Alarm Meldnet

SMC Alarmcentrale

SmartSD

Optex

Dero Security Products

CDVI

Paraat

Akuvox

HD Security

Sequrix

Add Secure

Nenova

Lobeco

GFT

Masset Solutions

De Beveiligingsjurist

CardAccess

Hikvision

Service Centrale Nederland

Advancis

Oribi ID Solutions

Uniview

Trigion

Explicate

RoSecure

Bydemes

Seris

VAIBS

Seagate

VEB

ASIS

Secusoft

2N

Traka ASSA ABLOY

Eizo

Avigilon Alta

Eagle Eye Networks

OSEC

VVNL

Crown Security Services

Milestone

MPL

Centurion

DZ Technologies

Securitas

G4S

HID

Top Security

BHVcertificaat.online

Multiwacht

Nimo Dog Security

20face

Alphatronics

VBN

PG Security Systems

Kiwa

NIBHV

VideoGuard

NetworxConnect

EAL

JMB Groep

Gold-IP

Regio Control Veldt

i-Pro

Unii

ARAS

IDIS

ASSA ABLOY

CSL

Hanwha Vision Europe

Genetec

Paxton

SmartCell

Bosch Security Systems

Ajax Systems

Nimo Drone Security

SOBA

Brivo

ADI

PTZ-camera’s met Focus Save en Precise PTZ

26 september 2021
Redactie
11:29

Hanwha Techwin heeft zijn scherp geprijsde Wisenet Q-serie verder versterkt met de introductie van vier nieuwe PTZcamera’s. Dat meldt distributeur SmartSD. De nieuwe 2-megapixel PTZ’s voor binnen en buiten zijn uitgerust met tal van innovatieve en praktische functies, waaronder de Focus Save-functie.

De Focus Save-functie kan worden toegepast op 32 vooraf gedefinieerde gebieden en zorgt ervoor dat de camera’s snel scherp kunnen stellen wanneer ze veranderen van positie. Nauwkeurige PTZ-besturing is mogelijk met behulp van ‘click & drag’, waarmee gebruikers een muis kunnen gebruiken om de camera’s snel naar een andere positie te verplaatsen en ‘click to centre’, waardoor de camera’s op een specifiek gebied binnen een beeld gepositioneerd kunnen worden. De zoomfunctie met het scrollwiel stelt gebruikers in staat snel in te zoomen om verdachte activiteiten of incidenten van dichtbij te bekijken. Verder kunnen maximaal twaalf benoemde gebieden, zoals ‘naar parkeerplaats’ of ‘hoofduitgang’, over een gezichtsveld worden geplaatst om operators, die misschien niet bekend zijn met de locatie, te helpen beslissen waarop de camera’s gericht moeten worden.

Snel en eenvoudig te installeren
De buitenmodellen hebben een verbeterde bescherming tegen regen en sneeuw, omdat ze, in tegenstelling tot conventionele PTZ-camera’s die tot vijf afzonderlijke kabels nodig hebben, slechts één RJ45-kabel nodig hebben als aansluiting. Dit minimaliseert niet alleen de kans op waterschade, maar maakt ze ook snel en eenvoudig te installeren, net als de ‘match 3 points and twist’-installatiefunctie.

Beeldstabilisatie
Een ander belangrijke kenmerk is de mogelijkheid om activiteiten over te dragen tussen camera’s die aangrenzende gebieden bestrijken, dit betekent dat mensen en voertuigen kunnen blijven observeren terwijl ze uit het gezichtsveld van de PTZ komen (Hand-over). De digitale beeldstabilisatie (DIS) met ingebouwde gyrosensoren treedt in werking als het functioneren van een camera wordt verstoord door wind of trillingen. Dankzij het Micro SD-slot kunnen video en gegevens in de camera worden opgeslagen als er een storing in het netwerk is. Tot 256 GB aan video die mogelijk verloren is gegaan, kan worden opgehaald wanneer de netwerkverbinding wordt hersteld. De voeding gaat via Power over Ethernet (PoE+). Optioneel kan op de nieuwe PTZ’s de Wisenet SPM-4210 Network I/O-box worden geïnstalleerd die is voorzien van 4 alarm in/-uitgangen of een audiopoort en 2 alarm in/-uitgangen.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

MPL

Wordt een partner