Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Paraat

Unii

Explicate

BHVcertificaat.online

Add Secure

Top Security

Regio Control Veldt

Eagle Eye Networks

SmartSD

Connect Security

Advancis

Hikvision

Bydemes

ADI

ASSA ABLOY

OSEC

SOBA

JMB Groep

Crown Security Services

Genetec

Dero Security Products

EAL

CSL

IDIS

20face

SmartCell

Milestone

Optex

Alarm Meldnet

Trigion

De Beveiligingsjurist

DZ Technologies

Masset Solutions

Sequrix

VBN

Avigilon Alta

Oribi ID Solutions

NIBHV

SMC Alarmcentrale

Seagate

VEB

Hanwha Vision Europe

Nenova

Eizo

Alphatronics

Traka ASSA ABLOY

G4S

Multiwacht

Gold-IP

Nimo Dog Security

Nimo Drone Security

VVNL

Centurion

Bosch Security Systems

HID

Kiwa

ARAS

Brivo

NetworxConnect

Uniview

i-Pro

2N

PG Security Systems

Lobeco

CardAccess

Secusoft

Seris

VideoGuard

Securitas

ASIS

GFT

Ajax Systems

VAIBS

CDVI

RoSecure

HD Security

Akuvox

Paxton

Service Centrale Nederland

Politie neemt merknaam Amber Alert over

25 september 2021
Redactie
06:39

Politie Nederland krijgt voor onbepaalde tijd het exclusieve gebruiksrecht op de merknaam Amber Alert in Nederland. Ook worden de domeinnamen, social media-accounts en beeldmerken overgedragen aan de politie. Wel wordt Amber Alert technisch gezien onderdeel van Burgernet.

Degenen die Amber Alert volgen, blijven alerts krijgen omdat ook de hele community van Amber Alert over gaat naar de politie. Hiermee is het bereik van de volgers verzekerd. De overdracht is het resultaat van gesprekken die de politie de afgelopen weken voerde met Netpresenter B.V./Stichting Amber Alert Europe. Met ingang van 23 november aanstaande worden de vermist-kind-alerteringen verstuurd via het Burgernet-systeem van de politie.

Warme overdracht
Demissionair minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft hierover de Tweede Kamer geïnformeerd. Met de overeenkomst wordt voldaan aan de wens van de Kamer voor een warme overdracht, waarbij zo veel mogelijk de voordelen van de huidige alertering blijven bestaan, waaronder het bereik, de naamsbekendheid, de samenwerking met partnerorganisaties en aandacht voor de internationale component.

Vitaal proces
Door de overname van Amber Alert maakt de politie zich in dit vitale proces los van externe partijen en krijgt daardoor meer controle over de alertering en kwaliteit van de opsporingsberichtgeving van vermiste kinderen. Een Amber Alert wordt gemiddeld twee keer per jaar ingezet.
Met ingang van 1 januari 2021 is het beheer van Burgernet belegd bij de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS). Dit is een multidisciplinair samenwerkingsverband van politie, ambulancezorg, de Koninklijke Marechaussee en de Veiligheidsregio/brandweer. De LMS zorgt voor de ontwikkeling en het beheer van de meldkamers in Nederland. Zij speelt een centrale rol bij de verzending van de oproepen – zoals Amber Alert – vanuit de meldkamer.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner