Beveiliging nieuws

Onze partners

Connect Security

SmartCell

Optex

Dero Security Products

Nimo Dog Security

Kiwa

SOBA

JMB Groep

Advancis

Service Centrale Nederland

CDVI

SMC Alarmcentrale

Hikvision

Seagate

ASSA ABLOY

Eagle Eye Networks

Regio Control Veldt

Paraat

VideoGuard

CardAccess

VEB

Nimo Drone Security

Alarm Meldnet

Genetec

Uniview

NIBHV

Seris

VAIBS

Akuvox

Traka ASSA ABLOY

OSEC

EAL

DZ Technologies

RoSecure

Lobeco

Secusoft

Nenova

Sequrix

Trigion

Paxton

Securitas

CSL

Oribi ID Solutions

IDIS

2N

Alphatronics

ARAS

Explicate

HID

Ajax Systems

Avigilon Alta

HD Security

Bosch Security Systems

GFT

Hanwha Vision Europe

Crown Security Services

Multiwacht

i-Pro

SmartSD

MPL

Gold-IP

Masset Solutions

VVNL

VBN

Centurion

Unii

Top Security

NetworxConnect

Eizo

ADI

Add Secure

Brivo

ASIS

De Beveiligingsjurist

Milestone

BHVcertificaat.online

20face

G4S

PG Security Systems

Bydemes

Optex brengt op glasvezel gebaseerde terreinbeveiliging

3 oktober 2021
Redactie
10:07

Met de Fiber Defender® FD7104™ brengt Optex een op glasvezel gebaseerde oplossing voor terreinbeveiliging. Het door Fiber Sensys ontwikkelde product werkt met vier zones en signaleert diverse manieren van indringing, zoals het overklimmen of vernielen van een hek of het boren in de gevel.


De nieuwe detector biedt volgens Optex betrouwbare en eenvoudig te configureren hekdetectie voor middelgrote tot grote commerciële en vitale infrastructuurlocaties. De FD7104™ is in staat om te waarschuwen voor elke inbreuk op de perimeter, bijvoorbeeld een indringer die het hek beklimt of het gaas doorknipt. Het apparaat kan ook op de gevel worden gebruikt om boren te detecteren. Het Perimeter Intrusion Detection (PID)-systeem is uitgerust met een nieuw algoritme waarmee de sensor zich dynamisch kan aanpassen aan de omgeving en het omgevingsgeluid, waardoor echte indringers worden onderscheiden van verstoringen veroorzaakt door weersomstandigheden zoals wind of zware regen.

Praktische functies
De Alarm Processing Unit (APU) brengt ook nieuwe praktische functies die de gebruikerservaring verbeteren, zoals de ingebouwde webinterface voor het op afstand afstemmen van het systeem. Dankzij de flexibele installatieopties kan de processor lokaal worden gemonteerd of op afstand worden geïnstalleerd in een meldkamer tot op 5 km afstand van de zone. Het detectiesysteem is immuun voor EMI, RFI en corrosie en werkt betrouwbaar onder ruwe omgevingsomstandigheden. De FD7104™ biedt een nieuwe generatie algoritme met dynamische aanpassing aan de omgeving, tot vier zones van elk 800m detectiekabel, volledig onafhankelijke configuratie voor elke zone, ingebouwde browsergebaseerde afstemmings-/kalibratietools die afstemming op afstand mogelijk maken en een eenvoudige upgrade van firmware en toegang tot de handleiding vanuit de ingebouwde webinterface. De voeding gaat via power over ethernet (POE of POE+) of een traditionele voeding.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

MPL

Wordt een partner