Beveiliging nieuws

Onze partners

Nimo Dog Security

PG Security Systems

Centurion

Regio Control Veldt

De Beveiligingsjurist

NIBHV

Sequrix

GFT

Gold-IP

Seris

Genetec

IDIS

Bydemes

Optex

JMB Groep

Service Centrale Nederland

Milestone

RoSecure

SmartSD

Trigion

ASIS

Masset Solutions

Multiwacht

VVNL

ARAS

Dero Security Products

VBN

Akuvox

NetworxConnect

Brivo

Add Secure

ASSA ABLOY

Crown Security Services

Nenova

Kiwa

Securitas

Top Security

Bosch Security Systems

VEB

CSL

G4S

Oribi ID Solutions

Nimo Drone Security

ADI

Eizo

CDVI

VAIBS

HD Security

VideoGuard

OSEC

BHVcertificaat.online

Paxton

Alphatronics

EAL

SmartCell

Uniview

HID

Ajax Systems

Explicate

Eagle Eye Networks

Lobeco

CardAccess

DZ Technologies

Alarm Meldnet

2N

Secusoft

Advancis

SOBA

Hanwha Vision Europe

20face

Connect Security

SMC Alarmcentrale

i-Pro

Paraat

Traka ASSA ABLOY

Avigilon Alta

Hikvision

Unii

Seagate

Beveiligingsbranche in de knel door nieuwe coronamaatregelen

22 november 2021
Redactie
13:02

Veel dienstverlenende ondernemingen komen ernstig in de knel nu het kabinet wel coronamaatregelen neemt, maar de financiële schade voor deze bedrijven niet volledig vergoedt. Dit schrijft Ard van der Steur namens vier brancheverenigingen in de commerciële dienstverlening in een brief aan ministers Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Blok (Economische Zaken en Klimaat).

Van der Steur zegt het begrijpelijk te vinden dat extra coronamaatregelen nodig zijn. “Wat we echter niet begrijpen is dat het kabinet niet direct een compensatiepakket in werking heeft gesteld dat recht doet aan de schade die onze bedrijven lijden als gevolg van de overheidsmaatregelen. Met name de oproep tot thuiswerken, het eerder sluiten van bedrijven en geen events, heeft grote gevolgen voor de omzet en de werkgelegenheid in onze sectoren.”

Geen NOW-steun
Anders dan bij eerdere coronamaatregelen is er deze keer geen steun voor het aanhouden van personeel (NOW) en blijft de tegemoetkoming in de vaste lasten beperkt tot 85 procent. Net als andere branches, zetten ook de commerciële dienstverleners in op een vergoeding van 100 procent van de geleden schade.
“Als er geen compensatie komt voor de arbeidskosten, moeten wij onze mensen laten gaan en krijgen we ze niet meer terug als het weer beter gaat, met grote gevolgen voor het voortbestaan voor specifieke sectoren in onze bedrijfstak zoals (event)catering en evenementen- en horecabeveiliging”, zegt Van der Steur namens de vier branches. Deze sectoren zijn volgens hem van groot belang om het maatschappelijk leven goed te laten verlopen en bieden ook veel banen aan mensen die aan de poort van de arbeidsmarkt staan. De brief aan minister Koolmees en minister Blok is ondertekend door Veneca en VOCC (beide contractcatering), Erkende Verhuizers en de Nederlandse Veiligheidsbranche.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner