Beveiliging nieuws

Onze partners

SOBA

Multiwacht

OSEC

Hikvision

Paraat

VAIBS

Eizo

Add Secure

RoSecure

BHVcertificaat.online

ADI

Securitas

IDIS

Nimo Drone Security

Gold-IP

Alarm Meldnet

Eagle Eye Networks

Alphatronics

VVNL

HD Security

ASIS

NetworxConnect

Brivo

GFT

Connect Security

Optex

Secusoft

DZ Technologies

Hanwha Vision Europe

Seagate

Dero Security Products

SmartCell

ARAS

Nenova

Avigilon Alta

Unii

Sequrix

Bosch Security Systems

Oribi ID Solutions

NIBHV

Milestone

Top Security

CDVI

De Beveiligingsjurist

EAL

SMC Alarmcentrale

Service Centrale Nederland

Regio Control Veldt

MPL

Genetec

JMB Groep

i-Pro

PG Security Systems

G4S

Lobeco

Ajax Systems

VEB

Seris

Bydemes

Centurion

Akuvox

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

VBN

2N

Crown Security Services

SmartSD

CardAccess

Explicate

Paxton

CSL

HID

20face

Trigion

Kiwa

Masset Solutions

VideoGuard

Uniview

Nimo Dog Security

Advancis

Video-intercom met handsfree bediening

30 november 2021
Redactie
12:54

SmartSD komt met een nieuw intercomproduct, de TID-600R van Hanwha Techwin. De SIP-compatibele TID-600R heeft een 2MP fisheye-lens met een openingshoek van 180°, ingebouwde infraroodverlichting en een uniek breed dynamisch bereik (WDR) van 150 dB.

Naast de drukknop van de intercom biedt de TID-600R een handsfree oproepsysteem, waarbij personen hun hand naar het apparaat kunnen uitsteken om een oproep te starten. Deze handsfree optie kan eenvoudig worden in- en uitgeschakeld in de software van de intercom en werkt tot 15 cm.

Toepassingen
De intercom kan breed worden toegepast in veel verschillende sectoren, zoals de gezondheidszorg, waar handsfree toegangsbeheer prioriteit heeft, maar ook in parkeergarages, transportomgevingen, kantoorlocaties en woonomgevingen. Het product gaat verder dan een eenvoudig intercomsysteem en biedt bewakingsfuncties die de veiligheid verbeteren en integratie met toonaangevende VMS en NVR’s. De TID-600R kan ook worden gebruikt als onderdeel van een bredere installatie voor videobewaking en toegangsbeheer.

Visuele functies
De camera in de intercom kan gebeurtenissen doorsturen naar andere camera’s in een beveiligingssysteem om de beveiliging en veiligheid te verbeteren, bijvoorbeeld ’s nachts of wanneer een gebouw onbeheerd is. Deze functie kan worden gebruikt om een PTZ-camera automatisch op een ingang te richten als de intercomcamera iemand voor de ingang detecteert. Ook intelligente analyses, zoals het overschrijden van een virtuele lijn, rondhangen, objectclassificatie en meer, kunnen operators meer inzicht geven.
Alle camerabeelden kunnen worden opgeslagen in een VMS of NVR, daarnaast is er randopslag beschikbaar in het apparaat zelf via een Micro SD-kaartsleuf.

Audio-eigenschappen
De ingebouwde luidspreker en microfoon van de intercom bieden een uitstekende gesprekskwaliteit met echo- en ruisonderdrukking. Gebruikers kunnen audioberichten programmeren die automatisch worden afgespeeld wanneer een oproep wordt geïnitieerd of iemand het gezichtsveld binnenkomt. Analyse van geluidsclassificatie (detectie van glasbreuk, explosie en geweerschoten) biedt handige extra functionaliteit voor beveiligers en gebruikers.

SIP 2.0-ondersteuning
De TID-600R biedt volledige ondersteuning voor SIP 2.0, waardoor deze eenvoudig kan worden geïntegreerd met bestaande VoIP-systemen en VMS-systemen met SIP 2.0 protocol ondersteuning. Zo is de TID-600R rechtstreeks compatibel met Genetec via Sipelia en kunnen verschillende binnenposten van Grandstream en YeaLink gebruikt worden. Ook kan de intercom gebruikt worden met SIP-gebaseerde softphones zoals LIN-phone. Wanneer een persoon zich aanmeldt bij de intercom, kunnen meerdere telefoons op verschillende locaties gelijktijdig worden aangesproken via het VoIP-systeem, zodat de oproep altijd beantwoord zal worden.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

MPL

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner