Beveiliging nieuws

Onze partners

Optex

ADI

Traka ASSA ABLOY

Crown Security Services

Regio Control Veldt

Secusoft

VBN

RoSecure

Sequrix

VAIBS

BHVcertificaat.online

Uniview

Bydemes

Alarm Meldnet

Milestone

ASIS

De Beveiligingsjurist

PG Security Systems

Centurion

Genetec

HD Security

Hikvision

NIBHV

Securitas

Service Centrale Nederland

Advancis

NetworxConnect

SmartSD

SmartCell

2N

i-Pro

Paraat

20face

EAL

VEB

Eizo

Oribi ID Solutions

ARAS

Hanwha Vision Europe

Nimo Dog Security

DZ Technologies

CardAccess

SOBA

Masset Solutions

HID

Explicate

Brivo

Nenova

Eagle Eye Networks

Akuvox

Gold-IP

VideoGuard

IDIS

Alphatronics

Dero Security Products

Add Secure

Ajax Systems

Bosch Security Systems

Top Security

CSL

Lobeco

Seris

JMB Groep

OSEC

Nimo Drone Security

Seagate

G4S

Unii

Multiwacht

Avigilon Alta

ASSA ABLOY

VVNL

SMC Alarmcentrale

CDVI

GFT

Kiwa

Trigion

Paxton

Connect Security

Hoge ontslagvergoeding voor van diefstal beschuldigde caissière

7 januari 2022
Redactie
07:37

Supermarktketen Jumbo moet een voormalige caissière 70.000 euro betalen, nadat de rechter in hoger beroep bepaalde dat zij ten onrechte was ontslagen. Eerder werd het bedrijf door de kantonrechter in het gelijk gesteld. De vrouw zou een gevonden armband van een klant hebben gestolen.

Het gaat om een filiaal in Hellevoetsluis. Een collega van de caissière had 9 februari vorig jaar een armband van het merk Buddha to Buddha gevonden, die een waarde heeft van 269 euro. De caissière legde de armband in een kastje voor gevonden voorwerpen, maar toen de klant hem de volgende dag kwam ophalen, was het sieraad verdwenen. Jumbo schakelde een recherchebureau in voor nader onderzoek. Dat bekeek camerabeelden waarop was te zien dat de vrouw aan het einde van de dag iets uit het kastje haalde. Het was niet duidelijk wat dat was, maar daar had zij zelf ook geen verklaring voor. De supermarkt besloot vervolgens de caissière op staande voet te ontslaan. Zij moest ook ruim 5000 euro schadevergoeding aan het bedrijf betalen.

Haperende camera
De caissière was het niet eens met het ontslag en stapte naar de kantonrechter in Rotterdam, waar zij haar baan terug eiste of een ontslagvergoeding van 117 duizend euro. De kantonrechter stelde Jumbo in het gelijk, waarop de vrouw ook nog de proceskosten moest betalen. De caissière legde zich er niet bij neer en ging in hoger beroep. Zij wilde niet meer werken voor Jumbo, waar zij 20 jaar geleden begonnen was, maar wel een ontslagvergoeding. Het Hof bekeek de camerabeelden, maar vond dat daar niet voldoende duidelijk uit bleek dat de vrouw de diefstal had gepleegd. Het was ook niet zeker of de camera altijd goed werkte, zodat hij ook gehaperd kon hebben, terwijl iemand anders de armband wegnam. Het Hof veroordeelde Jumbo daarom tot een ontslagvergoeding van 70.000 euro.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner