Beveiliging nieuws

Onze partners

Explicate

Nimo Drone Security

Oribi ID Solutions

Nenova

Dero Security Products

G4S

HD Security

NetworxConnect

Secusoft

NIBHV

Avigilon Alta

Paraat

VBN

Unii

Bydemes

CardAccess

Advancis

CDVI

Uniview

BHVcertificaat.online

ADI

Bosch Security Systems

SMC Alarmcentrale

Service Centrale Nederland

ASIS

OSEC

Akuvox

Kiwa

DZ Technologies

SmartCell

SmartSD

Centurion

Gold-IP

VEB

Connect Security

EAL

Add Secure

Securitas

Ajax Systems

VAIBS

VVNL

Lobeco

Hanwha Vision Europe

HID

CSL

VideoGuard

SOBA

Eizo

Multiwacht

Alarm Meldnet

RoSecure

Top Security

JMB Groep

Traka ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Sequrix

Regio Control Veldt

i-Pro

IDIS

Alphatronics

ASSA ABLOY

2N

Masset Solutions

PG Security Systems

Hikvision

Optex

Eagle Eye Networks

GFT

Seris

Paxton

Brivo

De Beveiligingsjurist

Crown Security Services

20face

Trigion

Seagate

ARAS

Milestone

Genetec

Advocaat en neef bleek rechterhand van Ridouan T.

20 januari 2022
Redactie
13:55

Youssef T., advocaat en neef van Ridouan T., blijft de komende maanden in voorarrest. Dat bepaalde de rechtbank in Amsterdam donderdag, aan het slot van de eerste inleidende openbare zitting in de strafzaak tegen de jurist die als boodschappenjongen zou hebben gefungeerd tussen Ridouan T. en zijn bende.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft Youssef T. zijn positie als advocaat misbruikt door als communicatiekanaal tussen zijn cliënt en diens aanhang op te treden. Dat zou op een doordachte en zeer doortrapte manier zijn gebeurd. Zo werden onder andere instructies doorgespeeld naar personen die Ridouan moesten helpen ontsnappen uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, waar hij sinds 2019 onder het zwaarste regiem wordt vastgehouden op verdenking van betrokkenheid bij talrijke liquidaties. Zijn neef mocht als advocaat als enige de gedetineerde bezoeken. Toen hij dat op 8 oktober vorig jaar deed, werd hij aangehouden.

Notitieblokjes
Youssef T. heeft intussen zelf ook advocaten in de arm genomen, die hem op alle mogelijke manieren voorwaardelijk vrij proberen te krijgen. De rechtbank stemt hier echter niet mee in. De verdachte advocaat beroept zich intussen op zijn verschoningsrecht en zwijgt in alle talen tegenover justitie. Hij werd aangehouden nadat er opnames waren gemaakt van een bezoek aan Ridouan T. Tijdens dat bezoek werden op een geraffineerde wijze boodschappen uitgewisseld over gewelddadige ontsnappingsplannen, grootschalige drugshandel en het witwassen van daarmee verdiend geld. De twee maakten gebruik van notitieblokjes en een iPad om te communiceren, terwijl zij om de bewaking te misleiden intussen over onschuldige onderwerpen spraken. Op 14 april en 6 juli vinden opnieuw zittingen plaats. Het OM hoopt dat het inhoudelijke proces tegen Youssef T. nog dit jaar kan plaatsvinden.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner