Beveiliging nieuws

Onze partners

BHVcertificaat.online

Hanwha Vision Europe

OSEC

IDIS

Avigilon Alta

VideoGuard

Optex

JMB Groep

Nimo Dog Security

Add Secure

EAL

CardAccess

ASSA ABLOY

VAIBS

Seagate

CDVI

ARAS

Gold-IP

Explicate

SMC Alarmcentrale

Eagle Eye Networks

G4S

Uniview

Lobeco

Hikvision

HD Security

Bydemes

SmartSD

Paraat

DZ Technologies

Trigion

Ajax Systems

Alphatronics

Service Centrale Nederland

NIBHV

20face

Connect Security

Kiwa

Regio Control Veldt

Brivo

Alarm Meldnet

2N

GFT

Dero Security Products

Milestone

RoSecure

Multiwacht

Top Security

Securitas

Seris

Oribi ID Solutions

i-Pro

Paxton

SOBA

De Beveiligingsjurist

ASIS

Nimo Drone Security

CSL

Eizo

Akuvox

Sequrix

Bosch Security Systems

Nenova

Masset Solutions

SmartCell

Secusoft

HID

VEB

ADI

NetworxConnect

PG Security Systems

Centurion

Genetec

VBN

Unii

Advancis

VVNL

Traka ASSA ABLOY

Crown Security Services

Bedrijven willen massaal seksueel wangedrag op werk aanpakken

23 januari 2022
Redactie
07:59

De aandacht voor het seksueel grensoverschrijdende gedrag bij tv-programma The Voice of Holland heeft tot een verdrievoudiging geleid van het aantal meldingen bij slachtofferorganisaties. Ook bedrijven melden zich massaal om te informeren hoe zij hun beleid tegen seksueel wangedrag kunnen verbeteren.

De stijging van het aantal meldingen over grensoverschrijdend gedrag is groter dan tijdens de opkomst van #MeToo, zegt directeur Iva Bicanic van het Centrum Seksueel Geweld tegen de NOS. Bij Slachtofferhulp Nederland werd een toename van 80 procent geconstateerd, nadat de uitzending van BOOS op YouTube de misstanden bij The Voice aan het licht had gebracht. Together We Rise signaleerde een verdubbeling van het aantal meldingen. Veelal gaat het om mensen die eerder iets hebben meegemaakt en die nu besluiten daar melding van te doen. Daarbij gaat het niet alleen om vrouwen en zeker ook niet alleen om mensen uit de mediawereld.

Bezorgde bedrijven
Behalve slachtoffers melden ook veel bedrijven zich bij de hulporganisaties. Zij willen voorkomen wat bij Talpa is gebeurd en willen weten welke maatregelen zij daarvoor moeten treffen. Together We Rise werd door enkele mediaorganisaties benaderd met de vraag of hun bedrijf kon worden doorgelicht. Ze willen vooral weten of mensen zich veilig genoeg voelen om seksueel grensoverschrijdend gedrag te melden. Bij Talpa zouden meldingen nauwelijks plaatsvinden vanwege de daar heersende angstcultuur. Volgens directeur André Kreuze van het Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen melden zich bedrijven die nog niet veel hebben gedaan aan het scheppen van een veilige werkomgeving. Maar ook bedrijven die dat na MeToo wel hebben gedaan, trekken aan de bel. Ze hebben weliswaar meldcodes, klachtenregelingen en vertrouwenspersonen, maar zijn er toch niet zeker van of seksueel wangedrag daarmee volledig wordt uitgesloten. Dat is volgens hem het enige lichtpuntje van The Voice-kwestie. Dat omgangsvormen nu weer bij veel bedrijven op de agenda staan.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner