Beveiliging nieuws

Onze partners

Brivo

SmartSD

Sequrix

ASIS

Seagate

Bydemes

Bosch Security Systems

Genetec

Gold-IP

CardAccess

Avigilon Alta

Seris

Hanwha Vision Europe

Dero Security Products

2N

NIBHV

Multiwacht

Masset Solutions

IDIS

GFT

G4S

SmartCell

Nenova

Regio Control Veldt

Eizo

VAIBS

Top Security

VEB

Secusoft

VBN

BHVcertificaat.online

JMB Groep

SOBA

Milestone

ARAS

Akuvox

DZ Technologies

De Beveiligingsjurist

Centurion

Traka ASSA ABLOY

20face

ASSA ABLOY

VVNL

RoSecure

VideoGuard

ADI

Paraat

Oribi ID Solutions

Lobeco

EAL

Alphatronics

PG Security Systems

Nimo Dog Security

Nimo Drone Security

i-Pro

Kiwa

NetworxConnect

Alarm Meldnet

Securitas

Unii

Ajax Systems

Optex

Service Centrale Nederland

CDVI

SMC Alarmcentrale

HD Security

Trigion

Connect Security

Eagle Eye Networks

Add Secure

Advancis

Paxton

Crown Security Services

Explicate

HID

Hikvision

CSL

OSEC

Uniview

KPN stopt over een maand met 3G-communicatie

28 februari 2022
Redactie
16:03

KPN heeft aangekondigd dat het 3G-radionetwerk op 31 maart 2022 zal worden uitgeschakeld. De reden hiervoor is het afnemende gebruik van het netwerk. KPN maakt de 3G-frequenties vrij om 4G- en 5G-netwerken te faciliteren. Het uitschakelen heeft tot gevolg dat 3G-apparaten overschakelen op 2G, waardoor de dataverbinding aanzienlijk trager zal zijn.

Na de uitschakeling van 3G zullen de 2G-netwerken blijven werken tot ten minste april 2025. Beveiligingsinstallateurs dienen na te gaan of hun bestaande apparatuur naar behoren functioneert op 2G en moeten zich ervan verzekeren dat het gebruik van 2G voor hun bestaande apparatuur geen problemen zal opleveren. Apparaten die niet naar behoren werken op 2G of zouden worden gehinderd door een 2G-verbinding, zoals CCTV-systemen, dienen te worden geüpgraded naar een 4G-verbinding. Als een toestel in staat is om op 4G te roamen maar de SIM niet, zou een eenvoudige upgrade naar een 4G SIM de oplossing kunnen zijn.

4G roaming-technologie
De betrouwbare routers, SIM’s en gecertificeerde alarmtransmissieproducten van CSL maken gebruik van 4G roaming SIM-technologie, waardoor ze geschikt zijn als alternatief bij de uitschakeling van 3G. Bovendien bieden de apparaten het hoogste beveiligingsniveau, doordat ze gebruik maken van een eigen beveiligd privénetwerk, het Gemini Global Platform, om gegevens veilig te versturen tussen apparaten of naar een PAC.
Wie momenteel gebruik maakt van CSL’s MiniAir of WebWay-producten, die gebruik maken van 2G- of 3G-connectiviteit, kan snel en eenvoudig overschakelen naar een van de 4G alarmtransmissieproducten, DigiAir Pro (single-path) of GradeShift Pro (dual-path). CSL levert daarnaast ook andere 4G geschikte oplossingen zoals de CSL Router en de CSL Managed SIMs, die geschikt zijn voor elke IoT-applicatie die momenteel gebruik maakt van 3G maar ook in staat is om 4G te gebruiken.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner