Beveiliging nieuws

Onze partners

OSEC

NIBHV

Alarm Meldnet

Traka ASSA ABLOY

Genetec

CardAccess

Add Secure

IDIS

Secusoft

Eagle Eye Networks

Paxton

SmartCell

Regio Control Veldt

Trigion

Masset Solutions

VBN

Uniview

Milestone

PG Security Systems

DZ Technologies

SMC Alarmcentrale

VAIBS

Nenova

Gold-IP

Akuvox

HD Security

Unii

Advancis

VideoGuard

Paraat

GFT

CSL

G4S

CDVI

Dero Security Products

SmartSD

VEB

Seris

ARAS

Centurion

Avigilon Alta

Service Centrale Nederland

Ajax Systems

Lobeco

Eizo

VVNL

Multiwacht

Explicate

ADI

Securitas

De Beveiligingsjurist

Crown Security Services

BHVcertificaat.online

i-Pro

2N

20face

Alphatronics

EAL

Nimo Drone Security

JMB Groep

Sequrix

MPL

Hikvision

SOBA

Oribi ID Solutions

ASIS

Bosch Security Systems

HID

NetworxConnect

Bydemes

Hanwha Vision Europe

ASSA ABLOY

Seagate

Top Security

Optex

Brivo

Nimo Dog Security

Kiwa

RoSecure

Connect Security

De voordelen van dual-technologie voor buitendetectie

1 mei 2022
Redactie
08:23

Indringerdetectie met bewegingsdetectoren levert buiten nogal eens problemen op. Het is dan een uitdaging om onnodig alarm te voorkomen en toch betrouwbaar indringers te signaleren. In dit artikel legt Optex uit wat in dit geval de voordelen zijn van dual-tech-detectoren.

Ruimtelijke bescherming buitenshuis met een infraroodsensor is goed, maar in uitdagende omgevingen en omstandigheden bieden sensoren met dubbele technologie grotere voordelen.
Dual-technologie-sensoren, ook bekend als dual-tech-detectoren, combineren passieve infrarood (PIR) technologie, die warmte detecteert die afkomstig is van lichamen, en microgolftechnologie, die beweging detecteert. Het alarm wordt alleen geactiveerd als zowel de PIR als de microgolfsensor worden geactiveerd, bijvoorbeeld wanneer een binnendringend object/persoon is gedetecteerd door beide technologieën.

Invallend zonlicht
Sensoren met dubbele technologie worden meestal aanbevolen voor uitdagende weersomstandigheden en omgevingen waar factoren, zoals sterk zonlicht, het infraroodenergieniveau snel kunnen verhogen en het alarm kunnen activeren. Dankzij de microgolftechnologie zouden deze omgevingsveranderingen geen alarm genereren. Dat laatste gebeurt alleen als een persoon of object het detectiegebied betreedt. De microgolf- en passieve infraroodtechnologieën bieden een dubbele volumetrische detectie en kunnen bi-volumetrische sensoren worden genoemd.

Koplampen
Omdat de sensoren met dubbele technologie zowel passief infrarood als microgolftechnologie gebruiken om de detectie te bevestigen, wordt het risico op onnodige alarmen door plotselinge veranderingen in licht of warmte drastisch verminderd. De bi-volumetrische sensoren van OPTEX verminderen ook de impact van mogelijke radiofrequentiestoringen en bieden een extra bescherming tegen zon- en lichtstoringen. Ze detecteren met een constante gevoeligheid over het hele detectiebereik en zelfs in een omgeving waar de omgevings- en lichaamstemperatuur slechts marginaal verschillen. Ze bieden betrouwbare en performante detectie in omgevingen met sterk zonlicht en zelfs wanneer de koplampen van een auto er recht op schijnen.

Dieren en individuen
Inbraakdetectie-bewegingsmelders voor buiten beschermen het gebied rond het huis of gebouw, zoals een balkon, terras, tuin of oprit, zodat indringers kunnen worden gedetecteerd voordat ze inbreken. Een inbraakdetectiesensor moet alleen betrouwbare detectie bieden en overlast door onnodige alarmen minimaliseren. Dankzij hun ontwerp (dubbel pyro-element) en algoritmen kunnen OPTEX buitensensoren onderscheid maken tussen kleine tot middelgrote dieren en individuen. Naast hun goede detectieprestaties zijn de twee-in-één sensoren kosteneffectief en eenvoudig te installeren.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

MPL

Wordt een partner