Beveiliging nieuws

Onze partners

SMC Alarmcentrale

Avigilon Alta

CardAccess

SOBA

Eagle Eye Networks

CSL

VideoGuard

Eizo

Hikvision

Kiwa

Paxton

VAIBS

Securitas

Nenova

De Beveiligingsjurist

Crown Security Services

Genetec

Nimo Dog Security

VBN

Service Centrale Nederland

Milestone

Oribi ID Solutions

RoSecure

SmartCell

Centurion

Sequrix

2N

Seagate

Explicate

OSEC

VVNL

G4S

Traka ASSA ABLOY

Optex

GFT

Hanwha Vision Europe

Lobeco

Paraat

HD Security

Masset Solutions

Secusoft

Dero Security Products

JMB Groep

PG Security Systems

Regio Control Veldt

ASIS

ADI

Trigion

20face

Multiwacht

Advancis

Nimo Drone Security

BHVcertificaat.online

MPL

ARAS

Gold-IP

NetworxConnect

DZ Technologies

VEB

EAL

Brivo

Add Secure

Uniview

SmartSD

i-Pro

Unii

Connect Security

Alarm Meldnet

ASSA ABLOY

Ajax Systems

Top Security

IDIS

Bydemes

Seris

Bosch Security Systems

NIBHV

HID

Alphatronics

CDVI

Akuvox

Internationaal succesvolle manager versterkt GFT

14 juli 2022
Redactie
09:18

Birger T. Aasland (57) wordt lid van de Raad van Bestuur van GFT Gemeinschaft Fernmelde-Technik eG, een coöperatieve inkoopvereniging op onder andere beveiligingsgebied, die sinds kort ook in de Benelux actief is. Aasland zal zijn functie in het nieuwe management opnemen met ingang van 1 oktober 2022.

De achtergrond van zijn benoeming is de pensionering van de huidige woordvoerder van de Raad van Bestuur Rudolf Saken, die een sleutelrol heeft gespeeld in het leiden van het wel en wee van de coöperatieve inkoopvereniging voor ICT en beveiligingstechniek gedurende meer dan 21 jaar. In die periode heeft hij de coöperatie ontwikkeld tot een leidende speler in de industrie in Duitsland. Na Saken’s pensionering op 1 oktober 2022 zal de huidige commercieel directeur, dr. Stefan Touchard, samen met Aasland als verkoopdirecteur het bestuursorgaan vormen.

Zorgvuldige overdracht
“Met Birger T. Aasland hebben we een volleerd deskundige op het gebied van informatietechnologie binnengehaald, die uitgebreide management ervaring heeft in zowel Duitse middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen”, zegt voorzitter van de Raad van Toezicht Wolfgang Gallin, die de benoeming toelicht. Gallin benadrukt ook het belang van een soepele overgang in de leiding van het bedrijf: “In onze coöperatie is het ‘wij’ heel belangrijk. Daarom zal Birger T. Aasland al vanaf 1 juli voor GFT werken. Dit geeft ons een fase van drie maanden waarin voor een zorgvuldige overdracht kan worden gezorgd, net zoals er tijd zal zijn voor het nieuwe lid van de Raad van Bestuur om de eerste leden en partners te leren kennen, evenals de werknemers.”

Win-win-situatie
Het nieuwe lid van de Raad van Bestuur is overtuigd van het GFT-model: “Als GFT niet bestond, zou het uitgevonden moeten worden. De vereniging is immers niet alleen een inkoopvereniging, maar garandeert ook een win-win-situatie voor alle belanghebbenden, dankzij haar coöperatieve waarden en nauwe samenwerking met de leveranciers.” Aasland vindt de strategie van de onderneming om met het succesvolle model in andere Europese landen mee te groeien dan ook logisch. Bovendien zou het belangrijk zijn de behoeften van de markt en van de klanten permanent in aanmerking te nemen voor een voortdurende verdere ontwikkeling van de dienstenportefeuille, om concurrentievoordelen en de daaruit voortvloeiende toegevoegde waarde voor de aangesloten bedrijven te realiseren.

Birger T. Aasland werd geboren in Essen met Noorse wortels, is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. Hij heeft vele jaren ervaring in wereldwijd management bij bekende ICT-bedrijven. Voor hij bij GFT kwam, was Aasland vele jaren verantwoordelijk voor verschillende managementtaken in dienstverlening, verkoop en bedrijfsontwikkeling. Hij werkte onder ander voor Arvato Systems GmbH, BWI Systeme GmbH en IBM Duitsland. Meest recent was Aasland general manager Key Accounts voor DXC Technology Duitsland (voorheen Hewlett Packard Enterprise).

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

MPL

Suricat

Videoguard

Wordt een partner