Beveiliging nieuws

Onze partners

Service Centrale Nederland

ADI

Nimo Drone Security

SOBA

Kiwa

Traka ASSA ABLOY

VideoGuard

EAL

ASSA ABLOY

Bydemes

RoSecure

Regio Control Veldt

Explicate

ARAS

Seagate

Unii

Lobeco

i-Pro

Eizo

Trigion

Dero Security Products

Dahua

IDIS

Connect Security

G4S

Paxton

Hanwha Vision Europe

HID

Alphatronics

BHVcertificaat.online

VAIBS

Multiwacht

NetworxConnect

SmartCell

Securitas

PG Security Systems

Optex

Nimo Dog Security

Sequrix

Ajax Systems

Secusoft

VBN

CardAccess

CDVI

Eagle Eye Networks

Nenova

Gold-IP

20face

Oribi ID Solutions

VEB

HD Security

Centurion

Genetec

Uniview

Avigilon Alta

Crown Security Services

DZ Technologies

NIBHV

Paraat

Milestone

Brivo

VVNL

Alarm Meldnet

Akuvox

SmartSD

OSEC

De Beveiligingsjurist

Masset Solutions

Top Security

MPL

CSL

GFT

ASIS

Advancis

Bosch Security Systems

SMC Alarmcentrale

JMB Groep

Add Secure

Hikvision

2N

Seris

AUMC brengt app voor melding grensoverschrijdend gedrag

8 september 2022
Redactie
06:28

Binnen het Amsterdam UMC is een app ontwikkeld die het studenten geneeskunde, maar ook anderen, makkelijker moet maken om grensoverschrijdend gedrag te melden. Het vermoeden bestond namelijk dat dit vaak niet gebeurde, omdat men niet wist waar men met een melding terecht kon.

Grapjes maken over patiënten, een student stelselmatig negeren, te dicht bij iemand gaan staan, seksueel getinte opmerkingen maken… geneeskundestudenten en opleiders komen op allerlei manieren in aanraking met grensoverschrijdend gedrag. Maar het aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag blijft sterk achter bij de realiteit. Een belangrijke reden hiervoor is dat studenten en medewerkers niet weten waar ze moeten melden en of de melding consequenties heeft voor hun opleiding of loopbaan. Dat moet veranderen, vindt het Amsterdam UMC.

App
De geneeskundeopleiding van de Faculteit der Geneeskunde VU wil voor een veilige studieomgeving staan. Veiligheid ontstaat niet door voorschriften, maar vanuit dialoog: je eigen grenzen en die van andere leren kennen en respecteren. Amsterdam UMC lanceert daarom de app #zouikwatzeggen? om grensoverschrijdend gedrag te kunnen melden en bespreekbaar te maken.
De app maakt deel uit van de in 2019 gestarte gelijknamige campagne en bevat tips die zijn ontwikkeld door een team van medisch psychologen. Studenten, docenten en begeleiders kunnen de app gebruiken als ze te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag, maar ook als ze in vertrouwen wordt genomen of als ze zelf aangesproken worden.

Anoniem
De app bevat ook een meldknop. Gebruikers kunnen daarmee makkelijk en laagdrempelig in contact komen met ambassadeurs van de campagne, studieadviseurs, de vice-decaan zelf en het team sociale veiligheid van de VU. De app #zouikwatzeggen is geheel anoniem te gebruiken. Van wie zoekt naar tips en tricks zodat je grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar kunt maken, worden de persoonlijke gegevens niet opgeslagen. Wel kijkt de organisatie anoniem naar het gebruik van de app. Daarmee kan de app worden verbeterd. Ook kunnen de gegevens worden gebruikt om andere zaken die grensoverschrijdend gedrag aangaan te verbeteren. Wie via de app contact zoekt met een medewerker van het team sociale veiligheid of een van de studieadviseurs, kan aangeven dat hij of zij anoniem wil blijven. De gegevens worden dan niet gebruikt.

De app is openbaar en voor iedereen gratis te downloaden in de appstores van Apple en Google.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

MPL

Seagate

Wordt een partner