Beveiliging nieuws

Onze partners

Seagate

20face

Brivo

Oribi ID Solutions

HD Security

Hikvision

JMB Groep

Bydemes

GFT

Dero Security Products

VAIBS

Connect Security

Optex

Masset Solutions

CardAccess

Sequrix

Eagle Eye Networks

Avigilon Alta

Paraat

Akuvox

Traka ASSA ABLOY

HID

Lobeco

Explicate

Hanwha Vision Europe

Alarm Meldnet

BHVcertificaat.online

Advancis

Securitas

Ajax Systems

Eizo

IDIS

Bosch Security Systems

SOBA

Secusoft

Service Centrale Nederland

Gold-IP

De Beveiligingsjurist

VideoGuard

Alphatronics

Crown Security Services

Uniview

Top Security

Genetec

2N

ADI

Nimo Drone Security

Nimo Dog Security

G4S

NetworxConnect

ASIS

Seris

PG Security Systems

Nenova

CDVI

ARAS

VVNL

i-Pro

RoSecure

Centurion

CSL

VBN

Regio Control Veldt

Add Secure

OSEC

Milestone

EAL

DZ Technologies

Kiwa

SMC Alarmcentrale

Multiwacht

SmartCell

SmartSD

Paxton

Trigion

Unii

VEB

NIBHV

MPL

ASSA ABLOY

Hikvision komt met MinMoe Iris Recognition Terminal

21 september 2022
Redactie
08:49

Hikvision heeft zijn MinMoe Iris Recognition Terminal geïntroduceerd. Deze is bedoeld voor hogere beveiligingsniveaus en biedt naast irisherkenning ook gezichtsherkenning. Wie dat niet wil, kan gebruik maken van een rfid-kaart, als het beveiligingsniveau dat toelaat.

Het patroon van elke iris, gevormd in een vroeg stadium van de menselijke ontwikkeling, is uniek en blijft opmerkelijk stabiel gedurende de rest van iemands leven. De details van de iris zijn zo rijk en complex dat het vrijwel onmogelijk is om ze te kopiëren. Dit maakt het een ideaal biometrisch karakter voor geautoriseerde toegangsverlening waarbij verschillende mensen nauwkeurig worden geïdentificeerd en onderscheiden.
Hikvision’s MinMoe Iris Recognition Terminal kan binnen 1 seconde snel unieke karakters van een iris verifiëren en de herkenningsafstand kan oplopen tot 70 cm. De terminal beschikt ook over technologie om manipulatie tegen te gaan. Met slechts een oogopslag kan het de identiteit snel verifiëren, zelfs zonder dat het nodig is een veiligheidsbril, bril, helm of andere PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) te verwijderen.

Meerdere authenticatiemethoden
Naast irisherkenning ondersteunt de terminal een aantal andere authenticatiemethoden, waaronder gezichtsherkenning, herkenning van vingerafdrukken en rfid-kaarten. Dit betekent dat het meer opties en flexibiliteit kan bieden voor toegangsoplossingen bij onder andere bankkluizen, wetenschappelijke laboratoria en ziekenhuizen.
“In de afgelopen decennia is het gebruik van sleutels, pincodes en ID-kaarten voor geautoriseerde toegangsverlening afgenomen. De markt betreedt nu het tijdperk van biometrie”, zegt Carvin Ying, productmanager Access Control bij Hikvison. Volgens Ying brengt biometrische toegangsverlening inherente voordelen met zich mee, zoals hogere veiligheid en efficiëntie. Ook wordt onnodig fysiek contact voorkomen. Iris- en gezichtsherkenning bieden contactloze toegangsverlening en dat is een hygiënische methode die steeds meer de voorkeur geniet op de markt.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

MPL

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner