Beveiliging nieuws

Onze partners

Regio Control Veldt

Kiwa

Hanwha Vision Europe

Unii

Connect Security

CDVI

Crown Security Services

Lobeco

VBN

ADI

Genetec

BHVcertificaat.online

Alarm Meldnet

Eizo

IDIS

HD Security

Gold-IP

Bydemes

Sequrix

JMB Groep

Avigilon Alta

VideoGuard

De Beveiligingsjurist

G4S

ASSA ABLOY

Explicate

DZ Technologies

Nenova

Alphatronics

GFT

ASIS

Top Security

OSEC

SmartSD

Hikvision

Seris

Uniview

Seagate

SmartCell

PG Security Systems

Brivo

Centurion

Paxton

Add Secure

Milestone

CSL

i-Pro

VAIBS

VVNL

EAL

2N

Paraat

Eagle Eye Networks

Trigion

MPL

RoSecure

Akuvox

Bosch Security Systems

SOBA

Secusoft

CardAccess

20face

Traka ASSA ABLOY

HID

NetworxConnect

Nimo Dog Security

Optex

NIBHV

Nimo Drone Security

Service Centrale Nederland

ARAS

Oribi ID Solutions

Dero Security Products

Securitas

VEB

Multiwacht

Ajax Systems

Advancis

Masset Solutions

SMC Alarmcentrale

Belgische minister duikt onder na dreiging vanuit Nederland

25 september 2022
Redactie
07:27

De Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne is ondergedoken, nadat bij zijn woning in Kortrijk een Nederlandse auto met daarin onder andere explosieven en een Kalasjnikov was aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat criminelen uit het drugsmilieu hem wilden ontvoeren.

Al snel werden in Den Haag en Leidschendam drie verdachten van 20, 29 en 48 jaar opgepakt. Naar een vierde werd nog gezocht, maar die werd in de loop van zondag opgepakt. Kennelijk liepen de vier al in de gaten bij de Belgische veiligheidsdienst. Toen zij dat doorkregen, sloegen zij op de vlucht. De minister was intussen gewaarschuwd door de federaal procureur. Die vertelde hem dat er een plan was om hem te ontvoeren. De Belgische autoriteiten doen geen uitspraken over het precieze verloop van de actie en over hoe deze verijdeld is. Volgens Van Quickenborne heeft hij veel te danken aan het professionele ingrijpen van de veiligheidsdiensten. In een videoboodschap zij hij dat hij dit keer het doelwit was, maar dat helaas ook veel mensen bij politie en justitie met dergelijke dreigingen worden geconfronteerd.

Crimefighter
De Belgische autoriteiten gaan er vanuit dat de minister ontvoerd moest worden vanwege zijn harde strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. Zo tekende hij vorig jaar een uitleveringsverdrag met de regering van Dubai, waardoor het voor criminelen moeilijker is geworden zich in dat land schuil te houden. Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor de acties die hebben geleid tot het kraken van cryptofoons, waardoor talloze criminelen konden worden opgepakt en misdrijven konden worden opgelost. Er zijn al eerder aanslagen gepleegd in België door uit Nederland afkomstige drugscriminelen en een tiental van hen is aangehouden en opgesloten. België heeft Nederland ook gevraagd om de nu opgepakte verdachten uit te leveren.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Seagate

MPL

Suricat

Wordt een partner